Gheorghe Flutur cere primarului din Vatra Dornei să se asigure că centrala de cogenerare pe gaz metan este viabilă și să realizeze branșarea cu magistrala de gaz natural. El a solicitat și primarilor din zona Dornelor să depună proiecte pentru extinderea rețelei de gaz natural


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut primarului din Vatra Dornei să pregătească centrala termică de cogenerare pentru a funcționa pe gaz natural, dar și să realizeze branșarea centralei cu conducta magistrală.

Flutur a declarat, joi, la Coșna, că potrivit analizei de săptămâna trecută, există promisiunea că gazul metan va ajunge în toamnă la Vatra Dornei.

„Am avut o ședință de lucru cu primarul Ilie Boncheș și echipa lui și am cerut să pregătească, de la locul unde vine conducta magistrală de gaz metan până la centrala termică rețeaua de gaz metan. Dumnealor au un proiect guvernamental, au nevoie de bani pentru cofinanțări și au cerut bani la rectificarea bugetară. O problemă care va trebui rezolvată este centrala veche construită prin Proiectul Utilități și mediu pentru că 14 ani a stat degeaba și acum trebuie revizie tehnică, dacă mai poate sau nu poate fi folosită”, a spus Flutur.

El a mai arătat că municipiul Vatra Dornei are nevoie de o centrală pe gaz metan care să producă energie termică pentru populația racordată la rețeaua de termoficare.

Totodată, președintele Flutur a mai anunțat că va solicita primarilor din zona Dornelor să se întâlnească ca să discute noile proiecte pentru extiderea rețelei de gaze naturale.

El a explicat că pentru această extindere guvernul anunță un program de finanțare.

„Avem, atât prin PNRR, cât și printr-un program guvernamental fonduri pentru aducerea gazului metan la poarta omului. Este foarte important pentru Țara Dornelor să acceseze aceste fonduri. Este pasul spre civilizație de care au și ei nevoie și industria din zonă”, a declarat Flutur.


Intră acum și în grupul de