Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă: Avem un week-end plin de evenimente în tot județul care depășesc ca număr și ca anvergură pe cele organizate înainte de pandemie


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a estimat, vineri, că în acest week-end, în județul Suceava, numărul de  vizitatori la evenimentele organizate va fi mai mare decât cel al turiștilor de pe Litoral, explicând că autoritățile județene au gândit ca evenimentele din județ să se desfășoare în cât mai multe zone pentru a se evita aglomerări mari.

„Evenimentele organizate în acest week-end sunt mai multe decât cele de dinainte pandemie”, a spus Niculai Barbă.

El a spus că autoritățile sucevene și-au propus ca să nu fie foarte multe persoane la un loc și de aceea este o gamă diversifcată de evenimente.

„Am organizat cu gândul la a respecta toate restricțiile, dar și să permită un număr mare de vizitatori”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.

El a exemplificat cu festivalul „Povești Medievale” care este organizat modular, ca o expoziție de ateliere, astfel încât să se poată respecta măsurile de protecție sanitară.

Niculai Barbă a spus că de departe, cel mai important eveniment din acest week-end este cel de la Putna unde împreună cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Mănăstirea Putna, Consiliul Județean Suceava este partener la reconstituirea Marei Serbări de la Putna din 1871 și al primului Congres al studenților români.

Vicepreședintele CJ Suceava se așteaptă ca și la Cetatea de Scaun să fie câteva zeci de mii de vizitatori, atât la Festivalul „Povești Medievale”, dar și la Festivalul de Blues.

El a mai spus că vor fi zeci de mii de pelerini și la pelerinajul marian de la Sanctuarul Național Marian de la Cacica, dar că sunt așteptați și mulți pelerini la evenimentele organizate de comunitatea armeană care sărbătorește 500 de ani de la târnosirea Bisericii Armene Sf. Cruce și care organizează anual pelerinajul de la Mănăstirea Hagigadar.

Niculai Barbă a menționat că și în zona de munte vor fi în acest week-end foarte mulți turiști și a amintit doar de Festivalul Internațional al Păstrăvului de la Ciocănești și de Săptămâna Plutăritului.

„Vorbim de plutărit care este un meșteșug unic și care nu se mai regăsește în alte părți”, a subliniat vicepreședintele CJ Suceava care a adăugat că tot în zona Ciocănești, pe lângă evenimente specifice festivalului păstrăvului sunt organizate și acțiuni la stânele turistice.

El a precizat că în multe alte localități sunt organizate evenimente în acest week-end.

„Depășesc ca număr și ca anvergură pe cele organizate înainte de pandemie. Dacă se vorbea săptămâna trecută că Bucovina a fost peste Valea Prahovei la număr de turiști, mă aștept ca în acest week-end să fie și peste Litoral”, a spus Barbă.

El a arătat că Litoralul și Valea Prahovei au foarte mulți turiști din București, dar că în Bucovina sunt foarte multe persoane din județele învecinate.

„Am văzut în ultima perioadă foarte multe mașini înmatriculate în Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Cluj, Bistrița Năsăud, Mureș”, a spus Niculai Barbă.

El a făcut un apel vizitatorilor din zona de munte să țină cont de indicațiile celor de la Salvamont și să nu se abată de la traseele marcate, iar cei care participă la diverse evenimente să respecte regulile stabilite de organizatori în contextul pandemiei.

„Ne dorim ca toți cei care vizitează județul să se simtă bine aici și să revină de fiecare dată în Bucovina sigură”, a conchis Niculai Barbă.


Intră acum și în grupul de