Gheorghe Flutur anunță că primul tronson din Autostrada Nordului va fi șoseaua de centură Gura Humorului: Cea mai mare problemă a județului Suceava este tranzitarea orașului Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, la Coșna, că în aceste zile se așteaptă rezultatul licitației pentru stabilirea firmei care va elabora studiul de fezabilitate pentru realizarea șoselei ocolitoare a orașului Gura Humorului.

„Așteptăm rezultatul licitației la centura ocolitoare a orașului Gura Humorului pentru că la ora actuală cea mai mare problemă a județului Suceava este tranzitarea orașului Gura Humorului. Din păcate, aglomerația de vară ne creează mari probleme de trafic”, a spus Flutur.

El a aminitit că CJ Suceava și-a asumat proiectarea și execuția unei părți din Autostrada Nordului.

„Ne-am asumat noi, Consiliul Județean proiectarea și execuția unei părți din Autostrada Nordului”, a declarat Flutur.

Traseul acestui drum de centură pe patru benzi, se desprinde din DN 17 – zona km. 216+700, la capătul de intrare în orașul Gura Humorului venind dinspre Câmpulung Moldovenesc, trece printr-un pasaj superior peste drumul național precum și calea ferată Suceava – Ilva Mică şi se finalizează prin amenajarea unei intersecții la nivel în sensul giratoriu existent în care DN 17 intersectează drumul național DN 2E Spătărești – Păltinoasa.

Astfel, șoseaua de centură, cu o lungime de 8,57 km, va fi de clasă tehnică II – drumuri expres cu patru benzi de circulație cu separator de sensuri.

Președintele CJ Suceava a mai spus că așteaptă „cu sufletul la gură” și începerea lucrărilor pe A 7.

„În momentul de față se lucrează la stabilirea exactă a traseului și la studiile geotehnice”, a explicat Flutur.


Intră acum și în grupul de