Gheorghe Flutur către tinerii prezenți la Putna: Tinerii să vină să ne ajute să construim drumul drept, drumul corect, cu demnitate, să ne păstrăm identitatea națională


Intră acum și în grupul de
Sursa foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a fost duminică prezent la Mănăstirea Putna unde se desfășoară manifestările legate de împlinirea a 150 de ani de la Serbarea de la Putna s-a adresat tinerilor arătând că peste 50 de ani vor fi cei care vor organiza manifestările la 200 de ani de la Serbarea din 1871.

După Sf. Liturghie de la Mănăstirea Putna oficiată de Preafericitul Patriarh Daniel, Gheorghe Flutur a mulțumit Preafericirii Sale pentru vizita în Bucovina și s-a adresat tinerilor aflați în curtea mănăstirii Putna.

„Astăzi îi omagiem pe tinerii de acum 150 de ani care au avut ideea și curajul să organizeze Marea Sărbătoare de românism la Putna”, a spus Flutur care a enumera pe Mihai Eminescu, Ioan Slavici, Ciprian Porumbescu sau A.D. Xenopol.

„Mă uit și văd foarte mulți tineri în această zi la Putna, o zi nemaipomenită, și îi mulțumesc Părintelui Patriarh că și-a făcut timp să fie aici la Suceava, la Putna. Vă mulțumim din suflet pentru că asta înseamnă aplecare extraordinară pentru Bucovina, pentru Putna, și vă suntem recunoscători. Ce mesaj putem noi să transmitem tinerilor care au 20, 25 de ani?! Dragii mei, dumneavoastră, peste 50 de ani, veți fi cei care veți face sărbătoarea de 200 de ani de la 1871 și atunci trebuie să ne gândim cu ce întâmpinați această sărbătoare. Și poate că mai mult ca oricând îndemnul trebuie să fie de unitate, unitate a românilor de unde vor fi ei. Trebuie ca inteligența dumneavoastră, a tinerilor, a junimii noastre, să vină să ne ajute să construim drumul drept, drumul corect, cu demnitate, să ne păstrăm identitatea națională”, a transmis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de