Avertizări cod galben de ploi torențiale și vijelii în județul Suceava de luni după amiaza până miercuri dimineața


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, două avertizări cod galben pentru județul Suceava de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Prima avertizare este valabilă luni între orele 12:00 și 22:00

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali, Maramureș și în nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp.

O a doua avertizare este valabilă de marți 17 august, ora 10:00 până miercuri, 18 august, ora 10:00

Meteorologii arată că în intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60…80 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Aceste fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de marți (17 august) în regiunile vestice, centrale și nordice, iar în noaptea de marți spre miercuri (17/18 august) îndeosebi în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Oltenia și nord-vestul Munteniei.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

ANM notează că miercuri (18 august) instabilitatea atmosferică va fi accentuată în regiunile sudice, centrale și estice, iar temperaturile vor scădea în toată țara.


Intră acum și în grupul de