FOTO // Garda Forestieră Suceava a depistat tăieri ilegale de arbori, în volum total de aproape 90 mc, în cantonul silvic Măgura. Prejudiciul a fost evaluat la 60.000 lei

Garda Forestieră Suceava și Poliția Suceava au efectuat controale de fond la Ocolul Silvic Râșca, depistând abateri grave, inclusiv tăieri ilegale, a informat astăzi, 15 august, Garda Forestieră.

Potrivit sursei citate, aceste controale au fost organizate pentru a identifica sursa de lemn în cazul unui transport ilegal depistat pe 5 august de către polițiștii din Vadu Moldovei. Atunci, polițiștii au confiscat 53,14 mc lemn rotund rășinoase. Totodată, a fost confiscat camionul și remorca, iar operatorul economic s-a ales cu amendă de 6.000 lei și dosar penal.

Foto: Garda Forestieră Suceava

În continuarea cercetărilor, Garda Forestieră și Poliția au efectuat o inspecție de fond în cantonul silvic Măgura din cadrul Ocolului Silvic Râșca.

Până la această dată au fost identificate următoarele abateri de la legislația silvică în vigoare:

  • deschiderea unor căi de acces neautorizate – drumuri pentru colectarea material lemnos;
  •  un număr de 36 cioate provenite de la arbori tăiați ilegal, majoritatea dezrădăcinate, acoperite cu pământ, observându-se urme ale unui utilaj cu șenile și lamă, care a fost folosit pentru smulgerea arborilor și nivelarea solului în acele porțiuni;
  •  până la data prezentului comunicat, s-a constatat un volum tăiat ilegal de 88,44 m., cu o valoare a prejudiciului de 59.779 lei.

„Facem precizarea că acțiunea de control va continua în perioada următoare, la finalizarea verificărilor Garda Forestieră Suceava urmând a comunica rezultatul acestora”, a promis Garda Forestieră.