FOTO // Garda Forestieră Suceava a depistat tăieri ilegale de arbori, în volum total de aproape 90 mc, în cantonul silvic Măgura. Prejudiciul a fost evaluat la 60.000 lei


Intră acum și în grupul de

Garda Forestieră Suceava și Poliția Suceava au efectuat controale de fond la Ocolul Silvic Râșca, depistând abateri grave, inclusiv tăieri ilegale, a informat astăzi, 15 august, Garda Forestieră.

Potrivit sursei citate, aceste controale au fost organizate pentru a identifica sursa de lemn în cazul unui transport ilegal depistat pe 5 august de către polițiștii din Vadu Moldovei. Atunci, polițiștii au confiscat 53,14 mc lemn rotund rășinoase. Totodată, a fost confiscat camionul și remorca, iar operatorul economic s-a ales cu amendă de 6.000 lei și dosar penal.

Foto: Garda Forestieră Suceava

În continuarea cercetărilor, Garda Forestieră și Poliția au efectuat o inspecție de fond în cantonul silvic Măgura din cadrul Ocolului Silvic Râșca.

Până la această dată au fost identificate următoarele abateri de la legislația silvică în vigoare:

  • deschiderea unor căi de acces neautorizate – drumuri pentru colectarea material lemnos;
  •  un număr de 36 cioate provenite de la arbori tăiați ilegal, majoritatea dezrădăcinate, acoperite cu pământ, observându-se urme ale unui utilaj cu șenile și lamă, care a fost folosit pentru smulgerea arborilor și nivelarea solului în acele porțiuni;
  •  până la data prezentului comunicat, s-a constatat un volum tăiat ilegal de 88,44 m., cu o valoare a prejudiciului de 59.779 lei.

„Facem precizarea că acțiunea de control va continua în perioada următoare, la finalizarea verificărilor Garda Forestieră Suceava urmând a comunica rezultatul acestora”, a promis Garda Forestieră.


Intră acum și în grupul de