Viceprimarul Teodora Munteanu anunță că circa cinci sute de suceveni defavorizați vor primi pachete alimentare și de igienă printr-un program al Uniunii Europene


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Teodora Munteanu a anunțat, marți, că un număr de aproape 500 de suceveni vor beneficia de pachete de igienă și pachete cu produse alimentare oferite printr-un program al UE.

Astfel, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate(POAD), începând din 17 august 2021, va începe distribuirea pachetelor cu produse de igienă și produse alimentare.

De aceste produse vor beneficia 123 de persoane din municipiul Suceava cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Totodată, vor primi pachete cu produse de igienă și produse alimentare alți 373 de suceveni din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei.

„În total, pe liste inițiale vor fi distribuite 496 pachete cu produse de igienă și 496 pachete cu produse alimentare , urmând ca diferența, pe liste suplimentare, să o primească persoane cu handicap si alte categorii de persoane care se află în situații deosebite de vulnerabilitate”, a precizat viceprimarul.

Ea a menționat că pachetele vor fi distribuite din depozitul din clădirea Orizont Plaza din Suceava, str. Calea Unirii nr.37, fostul magazin Billa, pe baza actului de identitate, zilnic, între orele 09:00- 14:00, iar activitatea de distribuire se va desfășura cu respectarea măsurilor generale de prevenire și protecție împotriva virusului COVID-19.


Intră acum și în grupul de