Ucrainean prins in timp ce incerca sa treaca fraudulos granita

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat şi reţinut cu ajutorul autospecialei de termoviziune, un cetăţean ucrainean care a încercat miercuri, să treacă ilegal frontiera din Ucraina în România. Potrivit purtătorului e cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan, pe timpul executării misiunilor de supraveghere şi control a frontierei de stat, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Vicov, a depistat şi reţinut în apropierea frontierei de stat cu ajutorul autospecialei de termoviziune, un cetăţean care nu-şi justifica prezenţa în zonă.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră s-a stabilit că persoana se numeşte P. Vasyl, în vârstă de 27 ani, de naţionalitate ucraineană, care a trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România.

Frontieriştii i-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în vederea soluţionării legale.