Peste 180 de candidați au absentat la proba la alegere a profilului și specializării din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului


Intră acum și în grupul de

ISJ Suceava a informat, miercuri, că la Proba Ed – Proba la alegere a profilului și specializării s-au înscris 748 de candidați, din care 182 au absentat.

Sursa citată menționează ca la Proba Ed au fost prezenți 566 de candidați din care la biologie – 310, la economie- 1, la fizică- 12, la geografie- 127, la informatică- 8, la logică, argumentare și comunicare- 102 și câte 3 candidați la  psihologie și  sociologie.

Din totalul celor 182 candidați care au absentat la proba Ed, 97 au absentat la proba scrisă la biologie, la filosofie și psihologie câte un candidat, la fizică- 8, la geografie- 50, iar la logică, argumentare și comunicare- 25.

Centru zonal de evaluare a fost constituit la Liceul cu Program Sportiv Suceava, iar probele scrise s-au desfășurat în trei centre de examen.

Conform calendarului, în perioada 23-31 august 2021  va avea loc echivalarea / recunoașterea nivelurilor de competență din cadrul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, în fiecare unitate de învățământ liceal care are candidați la examen, iar afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august (până în ora 12:00). 

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.

(LB)


Intră acum și în grupul de