Un botosanean a ascuns tigarile de contrabanda in scaunele masinii


Intră acum și în grupul de

Un bătoşănean a rămas fără maşină după ce frontieriştii au depistat că, din scaune a fost scos buretele şi ascunse pachete de ţigări de contrabandă. Potrivit IJPF Suceava, joi, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară conducând un autoturism marca „Dacia”, M. Mirel, în vârstă de 33 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani.

După controlul documentelor de călătorie, echipa de control a trecut la verificarea mijlocului de transport, şi a descoperit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un locaş special amenajat, prin modificarea rezervorului autoturismului, în scaunele faţă şi în grila instalaţiei de încălzire, cantitatea de 390 pachete de ţigări marca „Jing Ling” de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 1.631 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către vameşi, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Deasemenea, autoturismul marca „Dacia” în valoare de 16.929 lei, a fost reţinut în vederea confiscării.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret, au oprit pentru control un autoturism marca „Volkswagen”, condus de către C. Ionuţ, în vârstă de 21 de ani, domiciliat în oraşul Siret. În portbagaj şi în bagajele personale au fost găsite 700 pachete de ţigări, de diferite mărci cu timbru ucrainean, pentru care C. Ionuţ nu poseda documente legale de provenienţă.

S-a luat legătura cu reprezentanţii D.J.A.O.V. Suceava care au luat măsura sancţionării numitului C. Ionuţ cu amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de 2.940 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Vineri dimineaţă, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară conducând un autoturism marca „Gaz”, cetăţeanul ucrainean S. Heorhiy, în vârstă de 36 de ani. După controlul documentelor de călătorie, echipa de control a trecut la verificarea mijlocului de transport, astfel au fost descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în două canistre de tablă cantitatea de 155 pachete de ţigări marca „Jing Ling” de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 648 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către organele vamale, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Tot vineri, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară conducând un autoturism marca „Chrysler Voyager”, S. Marian, în vârstă de 31 de ani, domiciliat în oraşul Siret.
După controlul documentelor de călătorie, echipa de control a trecut la verificarea mijlocului de transport, unde au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un locaş special amenajat în podeaua autoturismului un număr de 1.950 pachete de ţigări marca „Viceroy” de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 8.151 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către vameşi, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.
Autoturismul marca „Chrysler Voyager”, în valoare de 40.253 lei, a fost reţinut în vederea confiscării.


Intră acum și în grupul de