Arhitect sucevean: Suceava e un oraș blocat, captiv nepriceperii și lipsei de voință. E un oraș fără un proiect de viitor, fără soluții clare și administrat conform unei gândiri de tip vechea gașcă


Intră acum și în grupul de

Arhitectul sucevean Beniamin Atodiresei consideră că circulația este parte a disciplinei și, implicit, a dezvoltării orașului și că soluțiile reale de trafic vor trebui realizare de specialiști și nu de cei care dau imagine orașului în ultimii 30 de ani.

„Ar fi indicat ca prostia care tocmai a coborât de pe motocicletă și umblă consultând urbanismul sucevean să înțeleagă că și circulația este parte a disciplinei și implicit a dezvoltării orașului. Sunt preferabile discursului de şcoală generală, soluții reale de trafic realizate nu de specialiștii în rețele de gaz sau de cei care dau imagine orașului de 30 ani încoace”, a apreciat Beniamin Atodiresei.

El spune că, dincolo de ifosele mecenatului, realitatea e lămuritoare și că locul bunului gust este luat de urât, inadecvare și indolență.

„Suceava e un oraș blocat, captiv nepriceperii și lipsei de voință. E un oraș fără un proiect de viitor, fără soluții clare și administrat conform unei gândiri de tip vechea gașcă”, a menționat arhitectul.

Potrivit acestuia situația actuală este o culpă a tuturor, e o îngăduință prost înțeleasă și o obișnuință doar de a palpa lucrurile și nu de a le rezolva problemele și chiar „o rezumare la plângăcioșenia toantă care fuge de asumare”.

„E de sperat că societatea civilă va ieși din retorica deșartă, cetățenii vor depune plângeri, profesia va reacționa, iar media își va asuma demersurile în profunzimea lor. Altfel userismul, noua etapă a tuturor partidelor, va continua livrarea minciunilor de sezon!”, a conchis Beniamin Atodiresei.


Intră acum și în grupul de