Batrana de 90 de ani, talharita in miez de noapte de trei tinere


Intră acum și în grupul de

În miez de noapte o bătrână a fost tâlhărită de trei tinere, din care două sunt gravide, iar a treia are un copil mic, de până la 1 an. Potrivit IPJ Suceava, vineri, la ora 13:30, lucrătorii Postului de Poliţie Horodnic de Jos au fost sesizaţi de către M. Ion, de 58 de ani, din Horodnic de Sus, cu privire la faptul că, în noaptea de 03/04.06.2010, trei femei au pătruns în locuinţa mătuşii sale, P. Aurelia, de 90 ani, unde au ameninţat-o şi lovit-o luându-i suma de 140 lei şi mai multe articole de îmbrăcăminte.

Astfel, în jurul orei 24:00, în timp ce bătrâna se afla în bucătăria de vară, 3 persoane necunoscute de sex feminin, au pătruns prin forţarea unui geam, în încăperea unde dormea, au agresat-o, lovind-o cu pumnii şi apoi au imobilizat-o.
După ce i-au cerut să-i spună locurilor unde păstrează banii, i-au sustras suma de 140 lei pe care îi avea în buzunarul capotului cu care era îmbrăcată, precum şi mai multe articole de îmbrăcăminte.

P. Aurelia nu a putut indica poliţiştilor decât semnalmente generale despre autoare. Aceasta a fost prezentată medicului legist, stabilindu-se pentru leziunile provocate un număr de 5-6 zile îngrijiri medicale.

În urma activităţilor investigative, criminalistice şi de cercetare desfăşurate în comun de către poliţişti ai Serviciului Investigaţii Criminale şi din cadrul Poliţiei Rădăuţi, în câteva ore de la producerea faptei, au fost identificate ca suspecte de comiterea faptei, B. Irina, de 21 ani, , B. Ancuţa, de 20 ani, ambele din Vicovu de Jos şi I. G., de 17 ani, din Suceviţa, stabilindu-se şi faptul că, în luna mai 2010, au pătruns în curţile şi locuinţele mai multor persoane în vârstă din zona rurală a municipiului Rădăuţi şi, sub pretextul solicitării unor ajutoare, au încercat să sustragă bunuri de mică valoare.

Fiind reţinute şi conduse la sediul subunităţii pentru cercetări, acestea au recunoscut comiterea infracţiunii de tâlhărie asupra bătrânei.

În urma probatoriului administrat, s-a propus începerea urmării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie, propunere confirmată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.
În urma examinării medicale a celor 3 învinuite la Spitalul Municipal Rădăuţi, s-a stabilit că I. G. prezintă sarcină de 17 săptămâni, iar B. Irina prezintă o sarcină de 16 săptămâni.
B. Ancuţa are în întreţinere un copil în vârstă de 8 luni.

Având în vedere situaţia personală a celor trei învinuite, Parchetul Rădăuţi a dispus faţă de acestea măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 zile.


Intră acum și în grupul de