Sfârșit de săptămână cu numeroși șoferi băuți în traficul din județul Suceava. Unii aveau alcoolemii uriașe, iar alții nu aveau nici măcar permise de conducere


Intră acum și în grupul de
Foto simbol: IPJ Suceava

Cel puțin zece șoferi în stare de ebrietate au fost prinși, vineri și sâmbătă, în traficul din județul Suceava. Potrivit IPJ Suceava, în câteva cazuri persoanele băute au condus vehicule fără a deține cel puțin permise de conducere.

Tânăr mort de beat și cu permisul fals, cercetat pentru cinci infracțiuni

Cel mai grav caz s-a produs pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus. Sâmbătă, 21 august, polițiștii au oprit pentru control autoturismul condus de un localnic de 25 de ani.

El a prezentat polițiștilor un permis de conducere fals, emis de autoritățile germane. Tânărul a recunoscut că permisul este contrafăcut, însă a refuzat să precizeze cum l-a obținut.

Pe lângă asta, tânărul avea 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

El este cercetat penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, complicitate la „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” și „fals material în înscrisuri oficiale”.

Încă un tânăr băut și fără permis

Un alt tânăr care a condus sub influența băuturilor alcoolice a fost depistat pe DJ 208B, în comuna Hănțești. Localnicul de 29 ani avea 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că „șoferul” nu are permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Alcoolemii serioase la doi „șoferi” din Milișăuți

Doi șoferi cu alcoolemii uriașe au fost prinși sâmbătă în orașul Milișăuți.

Astfel, în jurul orelor 23:30, o patrulă din cadrul Poliției orașului Milișăuți a oprit pentru control pe DN 2 H, din localitate, autoturismul condus de un localnic de 46 de ani. Bărbatul avea 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celălalt caz a avut loc mai devreme, în jurul orei 15:00. O patrulă a oprit pentru control pe același drum județean autoutilitara condusă de un localnic de 41 de ani. El avea 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi bărbați sunt cercetați penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Alți șase „șoferi” băuți, prinși în localitățile sucevene

Polițiștii au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 62 de ani, care se deplasa pe strada Crişan din municipiul Rădăuţi, El avea 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În același timp, pe raza localității Ilișești a fost prins un bărbat din Bălăceana care conducea având de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În localitatea Hănțești a fost prins un tânăr de 22 ani care conducea mașina având 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Exact aceeași alcoolemie a fost înregistrată în cazul unui bărbat (31 ani) din comuna Stulpicani, prins și el sâmbăta pe DJ 177A.

Încă două cazuri au fost înregistrate spre sfârșitul zilei de sâmbătă, la Bosanci și Salcea. Ambii șoferi, respectiv un bărbat de 44 ani și unul de 25, aveau 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți șoferii prinși sunt cercetați penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de