VIDEO-FOTO//Flutur a compus versuri pentru Hora de la Prislop: O pălărie și un clop s-au întâlnit la Prislop/ Ce crezi Doamne c-a ieșit/ Un joc bun de-nvârtit


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, duminică, la Prislop, unde CJ Suceava și CJ Maramureș au organizat Hora de la Prislop, că Pasul Prislop a fost în această zi capitala dacilor liberi.

El s-a adresat celor prezenți cu „dragii mei, frați și prieteni, ardeleni, bucovineni, români de acasă și din diaspora” și le-a transmis că are mai multe defecte, dar unul e că mai face și versuri și că în drum spre Pasul Prislop a compus câteva versuri pe care le-a și transmis:

„O pălărie și un clop s-au întâlnit la Prislop/Ce crezi Doamne c-o ieșit/ Un joc bun de-nvârtit”, a spus Flutur

El a arătat că strămoșii maramureșenilor au descălecat peste munți și că în zona unde se află sunt în țara dacilor liberi.

„Astăzi, capitala dacilor liberi e în Pasul Prislop. Acum 270 de ani se vorbea de Hora de la Prislop. Avem vechime, nu glumă”, a spus Flutur.

El a transmis președintelui CJ Maramureș că dacă în ultimii ani nu s-a organizat Hora de la Prislop ar trebui recuperat prin organizarea acestei manifestări mai des.

Flutur a amintit că în urmă cu o săptămână, la Putna, vorbea la manifestările la 150 de ani de la Marea Serbare de la Putna și transmitea că este important să fie iubită țara, autenticul și portul popular, iar acum, la Hora de la Prislop, se dă o probă

„Acesta este un îndemn pentru păstrarea identității naționale”, a spus președintele CJ Suceava care a precizat că a avut lacrimi în ochi când a văzut cum cheamă buciumașii în Pasul Prislop.

El a arătat că prin astfel de manifestări este apărat românismul.

Gheorghe Flutur a îndemnat pe cei prezenți să danseze împreună, ardeleni cu bucovineni nu doar pe scenă, ci și în mulțime.


Intră acum și în grupul de