Cod portocaliu de vijelie în județul Suceava până marți seara: Rafalele vor atinge 80 km/h. Vremea ploioasă se va menține până joi dimineața


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizarea meteo, precizând că în județul Suceava se așteaptă furtuni puternice în cursul zilei de marți, 24 august.

Astfel, ANM a emis marți dimineață cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

Potrivit meteorologilor, în data de 24 august (orele 10:00 – 22:00), în jumătatea nordică a Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 60-80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și izolat 50-60 l/mp. 

Totodată, ANM a emis și o avertizare cod galben pentru Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și Banat, Maramureș și zona munte, privind instabilitatea atmosferică temporar accentuată. În același interval, vremea se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25-40 l/mp.

Un alt cod galben de ploi puternice a fost emis pentru perioada 25 august, ora 10:00 – 26 august, ora 10:00.

În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova și local în Banat, Oltenia, Muntenia și la munte, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25-40 l/mp.


Intră acum și în grupul de