Drumul DN 17 B rămâne închis după ce s-au înregistrat noi căderi de pietre de pe versant


Intră acum și în grupul de

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a anunțat, joi dimineața, că drumul DN 17 B rămâne în continuare închis.

Potrivit sursei citat au fost înregistate noi căderi de pietre de pe versant la Holda pe DN 17 B.

Echipele DRDP Iași au intervenit în cursul acestei dimineți pentru degajarea carosabilului, însă drumul rămâne închis, având în vedere alunecarea de teren în evoluție.

Recomandarea pentru conducătorii auto rămâne aceea de evitare a sectorului afectat și de folosire a rutelor alternative, transmite DRDP Iași.

Reamintim că în cursul zilei de miercuri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-a întrunit  într-o ședință extraordinară având ca ordine de zi stabilirea unor măsuri pentru restabilirea Drumului Național 17B – km 44 unde a avut loc alunecare de teren în noaptea de 23-24 august, pe raza orașului Broșteni.

CJSU Suceava a adoptat o hotărâre ce prevede convocarea Grupului de suport tehnic responsabil de managementul tipului de risc „alunecări de teren”.

Totodată, CJSU a constatat caracterul „de extremă urgență” pentru executarea lucrărilor de punere în siguranță a DN 17 B și restabilirea infrastructurii afectate de producerea unei alunecări de teren ce a condus la deplasarea unor eroziuni și material lemnos pe carosabil.

Același document arată că Secția de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc va analiza și va dispune măsurile de restricție a circulației în zona afectată de producerea alunecării de teren numai cu avizul Poliției Rutiere.


Intră acum și în grupul de