Președintele Gheorghe Flutur a mers la Grănicești unde se fac teste geologice pe traseul viitoarei autostrăzi A7: Ne interesează să terminăm în primăvara următoare proiectul ca să ne apucăm de treabă pe autostrada A7


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizionat, joi, în zona localității Grănicești lucrările firmelor de proiectare care fac testări geologice ale terenului viitoarei autostrăzi A 7.

El a spus că speră ca în primăvara anului viitor să se scoată la licitație execuția autostrăzii pe tronsonul Suceava-Siret, parte din A7.

„Avem primele probe ale forajelor. S-au făcut foraje la 8 metri adâncime pentru că se dorește să se vadă calitatea terenului, mai exact profilul de sol până la adâncimea de 8 metri. Cea mai delicată problemă este prezența argilei prăfoase și vor trebui modificări de soluții tehnice pentru a stabiliza terenul. Din ce văd eu, nu este în primii metri această argilă prăfoasă, dar dumnealor trimit la București, iar proiectanții lor țin cont pe toată ruta de soluții tehnice adecvate”, a spus Flutur.

El a menționat că unde sunt prevăzute poduri și podețe forajele se fac la 20-25 de metri adâncime.

„Mă bucur că vremea ne permite, că au venit aici, că sunt primele lucrări pe autostrada A 7. Noi, administrația județeană împreună cu primăriile avem tot interesul să le dăm acces la teren. Nu este ușor întotdeauna. Ne interesează să terminăm în primăvara următoare proiectul, ca să ne apucăm de treabă pe autostrada A 7”, a mai declarat Flutur.


Intră acum și în grupul de