Un migrant din Eritreea a ajuns la o pensiune din Vatra Moldoviței și a vrut să se cazeze deși nu avea acte la el. El ar fi ajuns în județ din Serbia cu un TIR condus de un șofer român

Un migrant din Eritreea a ajuns vineri seara la o pensiune din Vatra Moldoviței solicitând cazare deși nu avea niciun document asupra sa.

Un ospătar al pensiunii a sesizat Poliția, iar un echipaj de poliție a identificat în curtea pensiunii un tânăr de circa 20 de ani, ten măsliniu, păr brunet, creț, ochi căprui, talie medie și constituție atletică.

Acestuia i s-a cerut în engleză, franceză și italiană să prezinte un document în vederea stabilirii identității, dar tânărul a explicat, cu dificultate, că nu deține asupra sa vreun astfel de document și că este originar din Eritrea, Africa.

Dat fiind faptul că tânărul comunica cu dificultate, în vederea stabilirii situației acestuia a fost condus la sediul Postului de Poliție Vama, în vederea continuării verificărilor.

 Cu prilejul discuțiilor, acesta a relatat verbal că ar fi intrat pe teritoriul României venind din Serbia, cu un autotren condus de către un conducător român, care l-a lăsat în Vatra Moldoviței fără a putea da alte detalii relevante.

Tânărul și-a manifestat dorința de a fi condus la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți fiind condus și predat acestei instituții în vederea continuării verificărilor și a stabilirii situației sale.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru „trecere frauduloasă a frontierei de stat”.

De menționat este că un alt migrant din Eritreea a fost depistat, sâmbătă, în comuna Straja după ce acesta a trecut ilegal frontiera dintre Ucraina și România.