Un migrant din Eritreea a ajuns la o pensiune din Vatra Moldoviței și a vrut să se cazeze deși nu avea acte la el. El ar fi ajuns în județ din Serbia cu un TIR condus de un șofer român


Intră acum și în grupul de

Un migrant din Eritreea a ajuns vineri seara la o pensiune din Vatra Moldoviței solicitând cazare deși nu avea niciun document asupra sa.

Un ospătar al pensiunii a sesizat Poliția, iar un echipaj de poliție a identificat în curtea pensiunii un tânăr de circa 20 de ani, ten măsliniu, păr brunet, creț, ochi căprui, talie medie și constituție atletică.

Acestuia i s-a cerut în engleză, franceză și italiană să prezinte un document în vederea stabilirii identității, dar tânărul a explicat, cu dificultate, că nu deține asupra sa vreun astfel de document și că este originar din Eritrea, Africa.

Dat fiind faptul că tânărul comunica cu dificultate, în vederea stabilirii situației acestuia a fost condus la sediul Postului de Poliție Vama, în vederea continuării verificărilor.

 Cu prilejul discuțiilor, acesta a relatat verbal că ar fi intrat pe teritoriul României venind din Serbia, cu un autotren condus de către un conducător român, care l-a lăsat în Vatra Moldoviței fără a putea da alte detalii relevante.

Tânărul și-a manifestat dorința de a fi condus la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți fiind condus și predat acestei instituții în vederea continuării verificărilor și a stabilirii situației sale.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru „trecere frauduloasă a frontierei de stat”.

De menționat este că un alt migrant din Eritreea a fost depistat, sâmbătă, în comuna Straja după ce acesta a trecut ilegal frontiera dintre Ucraina și România.


Intră acum și în grupul de