Întors din concediu primarul Ion Lungu a constatat întârzieri nepermise la ruta alternativă Suceava-Botoșani, la Centrul multifuncțional Ițcani și Grădinița Ițcani: Voi insista ca firmele să respecte termenele contractuale


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, întors din concediu, a făcut, luni verificări  la 10 obiective de  investiții ale municipalității care sunt în curs de derulare unde a și făcut ad-hoc comandamente de progres a lucrărilor.

Astfel, el a verificat lucrările la autobaza electrică a TPL, la Grădinița din curtea Școlii nr.6 din Burdujeni sat, la Centrul multifuncțional Ițcani, la Grădinița din Ițcani de la Școala nr.7, la podul de peste pârâul Cetății, la tronsonul doi al rutei alternative Suceava-Botoșani, la Centrul de documentare-informare  al C.N. „Petru Rareș”, lar Grădinița din zona centrală de pe strada Dobrogeanu Gherea, la Sala de gimnastică a  C.N. „Spiru Haret” și la Piața cu parcare subterană George Enescu.

Primarul și-a exprimat nemulțumirea de faptul că sunt întârziate trei proiecte.

Astfel, la  Grădinița din Ițcani din curtea Școlii generale nr.7, constructorul nu mai lucrează și așteaptă actualizarea contractului din punct de vedere economic, conform legislației în vigoare de actualizare a prețurilor la materiale.

Primarul a menționat că licitația a fost organizată de Ministerul Educației, iar Primăria este beneficiarul lucrării.

În ceea ce privește Centrul multifuncțional Ițcani, nu se lucrează la nivelul stabilit și ,sunt depășiri de termene contractuale.

Totodată, la tronsonul al doilea de la ruta alternativă Suceava -Botoșani, lucrările sunt rămase în urmă.

El a arătat că acum se lucrează la canalizare, dar că nu se lucrează efectiv la conturarea rutei alternative.

„Am avut discuții cu reprezentanții firmelor care lucrează la aceste lucrări și am cerut să recupereze întârzierile”, a declarat Ion Lungu.

Primarul s-a arătat mulțumit că se lucrează foarte bine la piața cu parcare subterană George Enescu, la Autobaza Electrică, la Grădinița de la Școala nr.6 din Burdujeni sat sau la Centrul de documentare -informare de la C.N. „Petru Rareș”

„Voi insista în continuare la firmele de construcții să-și respecte termenele contractuale. În paralel, vom actualiza prețul materialelor de construcții acolo unde se încadrează în prevederile legislației în vigoare”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de