Gheorghe Flutur anunță drum expres de la Rădăuți la A7, dar și desemnarea firmei care va proiecta centura Gura Humorului, parte a Autostrăzii Nordului


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, consilierii județeni suceveni că între Rădăuți și autostrada A 7 urmează să fie construit un drum expres, dar și că în aceste zile urmează să fie desemnată firma care va realiza proiectarea șoselei de ocolire a orașului Gura Humorului, parte a Autostrăzii Nordului.

„Așteptăm zilele acestea să aflăm cine sunt câștigătorii proiectării la centura Gura Humorului”, a declarat Gheorghe Flutur.

Mai mult el a spus că până se va realiza această centură ocolitore a cerut CNAIR să lărgească podul peste râul Humor pentru că este un trafic infernal.

„Am insistat să se dea niște bani la rectificare. Am să mă țin de capul lor. Toată lumea vede că astăzi e dezastru. Traversezi Gura Humorului în două ore”, a spus Flutur.

În ceea ce privește Autostrada A 7 el a declarat că a emis ambele certificate de urbanism.

„Vedeți așa cumva o concurență în presă cu cine aduce informații despre autostradă. Important este să se facă”, a spus Flutur.

El a precizat că în ceea ce privește tronsonul Dolhasca spre Suceava nu e nicio schimbare de soluție însă pentru Suceava-Siret, de la intersecția cu DN 2H este drum expres.

„Calculele făcute de Jaspers, expertul Comisiei Europene, spun foarte clar că acolo unde nu ai intensitate de trafic corespunzătoare nu poți să te duci și atunci autostrada va merge până la intersecția cu DN 2 H, iar porțiunea până în graniță, drum expres”, a spus președintele CJ Suceava.

El a mai declarat că el a cerut și vede că s-a ținut cont, ca exproprierea să se facă la regim de autostradă peste tot.

„Acum nu ai trafic din Siret și se încarcă din Rădăuți. Facem punctul modernizat de vamă din Siret. Dacă deschidem celelalte puncte de frontieră în viitor sigur va fi intensitate mai mare de trafic”, a spus Flutur.

El a menționat că exproprierea este pe 100 de metri pe traseul drumului de mare viteză și că și curbele sunt calculate în proiect tot la nivel de autostradă.

„Va trebui să luăm în calcul un drum nou, expres, până la Rădăuți, ca să fluidizăm”, a spus Flutur care a menționat că va fi drum expres și cel care merge în Vama Siret.

„Aceste tronsoane nu intră pe PNRR, dar intrăm pe celelalte fonduri structurare europene”, a explicat președintele situația finanțării proiectului.

El a mai declarat că se bucură că profilele de sol ridicate până acum arată că traseul ales este în regulă.

„Trebuie să ne luptăm cu toții pentru ca această autostradă să se facă în județul Suceava”, a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de