Studiul de fezabilitate pentru tronsonul Tg. Mureș-Tg. Neamț al autostrăzii A 8 a fost respins de CNAIR. Asociația Împreună pentru A 8 spune că proiectele de autostrăzi din Moldova sunt în întârziere


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Asociației Împreună pentru A8, Cătălin Urtoi, a anunțat că la ședința de progres de marți de la CNAIR a aflat că Studiul de fezabilitate pentru tronsonul Tg.Mureș – Tg.Neamt al autostrăzii A 8 a fost respins.

„SF-ul a fost RESPINS atât din punct de vedere CANTITATIV, cât și CALITATIV de către CNAIR”, a transmis Urtoi.

El a spus că în acest caz CNAIR a formulat mai multe observații, cuprinse într-un document de 27 pagini.

Potrivit acestuia, Asociația Împreună Pentru A8 a solicitat un termen pentru finalizarea răspunsurilor la observațiile CNAIR, iar răspunsul din firmei de proiectare Acciona a fost că până luni, 6 septembrie CNAIR va primi un termen concret.

Totodată, asociația intenționează să depună plângere penală în cazul în care nu va fi tratată cu seriozitate finalizarea acestui SF.

„Ceea ce fac firmele de proiectare în acest moment este sabotaj al unor proiecte din Moldova, proiecte care țin de siguranța națională”, a transmis Ionel Apostol

Cătălin Urtoi a adăugat că în aceste condiții asociația solicită celor de la USR PLUS și PNL să termine cu manipularea populației din Moldova.

„De luni de zile, asociația noastră atrage atenția că proiectele Moldovei și în special A8 sunt în întârziere! Nimeni nu a luat în serios intervențiile noastre, mai ales că noi veneam cu date clare de pe teren”, a mai arătat Urtoi.


Intră acum și în grupul de