Noul Spital Municipal Fălticeni a fost inaugurat. Managerul Vlad Morariu: Ne dorim un salt calitativ al serviciilor medicale.


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Municipal Fălticeni, dr. Vlad Morariu, a declarat, miercuri, la inaugurarea noii clădiri a unității spitalicești din Fălticeni că este un spital modern în care au fost comasate șase pavilioane ale vechii structuri spitalicești și că de acum preocuparea va fi pentru creșterea calității serviciilor medicale.

El a amintit că lucrările la această clădire au fost suspendate între anii 1997 și 2011.

„Efectiv, lucrăm de nouă ani.  am ajuns și la faza finală. Un proiect greu, un proiect cu finanțare fragmentată. Nu am știut niciodată anul viitor ce finanțare vom avea motiv pentru care nu au putut nici noi și nici constructorul să ne planificăm mai eficient ritmul lucrărilor”, a spus Morariu.

El a subliniat că actualul spital este un spital modern care respectă toate normele naționale aliniate la normele europene, are 252 de paturi, nouă secții, șase compartimente.

„Practic, am comasat șase pavilioane într-unul singur. Am rămas doar ca secție exterioară cu Secția de boli infecțioase și Secția de pneumo-ftiziologie care vor fi modernizate”, a spus managerul Spitalului Municipal Fălticeni.

El a precizat că acum a fost finalizată o primă etapă care presupunea infrastructură și dotare urmând ca în etapa a doua să fie realizat un salt calitativ al serviciilor medicale pe care să le ofere pacienților.

Vlad Morariu a menționat că încă de la începutul anului a fost declanșată o campanie de recrutare și de atragere a medicilor tineri către spitalul fălticenean pentru ca aceștia, împreună cu cei deja aici, cu experiență, să fie formate echipe noi cu care să ofere altfel de servicii medicale pacienților.

„Servicii calitative nu doar cantitative. Pacientul vrea să fie tratat bine, vrea să fie investigat cu metode moderne și de aceea dorește un salt calitativ al serviciilor medicale”, a spus Morariu.

El a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, de la proiectanți, constructor, dar în mod special corpului medical al Spitalului Fălticeni care a dus o luptă de supraviețuire în pavilioanele vechi, pavilionul central fiind din 1860.


Intră acum și în grupul de