Primarul Ion Lungu și-a scurtat vacanța cu o săptămână pentru a găsi soluții pentru încălzirea orașului: Sper să ne ajute Dumnezeu să trecem în condiții bune această iarnă și suportabil din punct de vedere financiar, dar simplu nu este


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri că și-a scurtat concediul de odihnă cu o săptămână pentru a pregăti documentația în vederea dezbaterilor pe care urmează să le aibă săptămâna viitoare la București cu reprezentanți guvernamentali în vederea găsirii de soluții la situația actuală generată de creșterea prețurilor la utilități care vor afecta și costurile încălzirii.

„Apar aceste creșteri de prețuri la utilități. Noi facem acolo energie termică, dar ca să facem energie termică noi consumăm apă, energie electrică. Prețurile la toate utilitățile au crescut. Noi, anul trecut, am redus prețul gigacaloriei. Nu știu dacă mai putem face în acest an același lucru”, a spus Lungu în conferință de presă.

El a menționat că va merge săptămâna viitoare la București să participe la discuții legate de aceste aspecte.

„Vom avea săptămâna viitoare la București la AMR o întâlnire cu ministrul Energiei, cu ministrul Dezvoltării, cu ministrul Finanțelor și sper să clarificăm cât mai multe lucruri.  Tot se vorbește de aprobarea acestei legi pentru consumatorul vulnerabil. Așteptăm să se aprobe, să vedem cu afectează persoane. Să știți că e o perioadă grea, e delicată. Mă bucur că începe să crească stocul de masă lemnoasă, resturile lemnoase din curte de la Bioenergy, dar să știți că este o iarnă grea.Este o iarnă grea pentru că au explodat prețurile utilităților care contribuie la gigacalorie”, a spus primarul.

El a arătat că nu va fi simplu de traversat iarna care urmează.

„Prognoza noastră este că vom trece această iarnă, dar simplu n-o să fie”, a spus Lungu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu – prima conferinta de presa de dupa concediu

Primarul Sucevei, Ion Lungu – prima conferinta de presa de dupa concediu

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 31 august 2021

El a spus că, pe de o parte ar urma să fie adoptată Legea consumatorului vulnerabil pe care prim ministrul al spus că și-o asumă și o adoptă cât mai repede, iar orașele care mai au încă sistem centralizat au cerut o întâlnire și speră ca să primească un ajutor pentru plata compensației la energie termică.

„Nu ne este indiferent ce se întâmplă. Am venit cu o săptămână mai devreme din concediu ca să pregătim temele cu care să mergem la București să le dezbatem și sper să ne ajute Dumnezeu să trecem în condiții bune această iarnă și suportabil din punct de vedere financiar, dar simplu nu este. Este o situație foarte delicată din punct de vedere energetic”, a spus primarul.

El a mai declarat că prețul la energie electrică este negociat pe câte o lună de zile.

„Cu liberalizarea prețului la energie electrică, motivează cei cu care avem contract, în speță E.On, că au cumpărat energie mult mai scumpă și ca urmare au majorat aceste prețuri. Avem câte un contract semnat pentru fiecare lună. Am avut pentru august, acum avem pentru septembrie. Variază aceste prețuri de modul cum evoluează bursa. Sunt chestiuni la nivel macroeconomic, sunt negociate cu UE, cu liberalizarea prețurilor, dar nu e o veste foarte bună pentru că aceste fluctuații care sunt pe bursă ne aduc nouă o lipsă de predictibilitate”, a mai declarat Lungu.


Intră acum și în grupul de