Ion Lungu, ce are centrală termică pe gaz, dar și pe lemne, spune că încălzirea a ajuns să coste la fel ca urmare a scumpirii lemnului, dar că gazul natural reprezintă civilizația. Municipalitatea continuă lucrările de extindere a rețelei de gaz, dar sucevenii nu se mai branșează


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că la extinderea rețelei de gaze naturale în Burdujeni-sat sucevenii nu se branșează pentru că ar fi costurile mari și că astfel încurcă și lucrările municipalității care și-a dori să asfalteze, dar o va face doar după ce sunt realizate racordurile.

Întrebat dacă în condițiile în care prețurile la gaze naturale cresc sucevenii se vor mai branșa la rețeaua de gaz natural care este extinsă cu fondurile municipalității, primarul a spus că oamenii nu se branșau nici când prețul era mic, dar că el consideră că gazul natural înseamnă civilizație.

„Oamenii nu se branșau nici când era prețul ieftin, dar dintr-o cauză care iar depășește Primăria sau primarul: din cauza costurilor mari la branșamente, spun oamenii. Sigur, e posibil să aibă dreptate”, a spus Lungu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu – prima conferinta de presa de dupa concediu

Primarul Sucevei, Ion Lungu – prima conferinta de presa de dupa concediu

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 31 august 2021

El a arătat că în Burdujeni-sat se merge în continuare cu magistralele de gaz metan pe străzi, se extinde rețeaua, dar oamenii nu se branșează din urmă.

„Mulți sunt plecați în străinătate. Noi ne împiedicăm însă în alt lucru. Nu putem asfalta străzile atât timp cât nu sunt făcute racordurile.  Discutăm că asfaltăm strada ca pe urmă să o spargem din nou ca să facem racorduri”, a explicat primarul.

El a arătat că gazul metan reprezintă civilizația și că acum s-a ajuns ca prețul încălzirii cu gaz natural sau cu leme să fie aproape la fel.

„Ca unul care am acasă centrală și pe gaz și pe lemne, nu e o mare diferență. Azi cel puțin. Prețul la lemne e foarte mare. Ori te încălzești cu lemne, ori cu gaz metan, astăzi, e cam tot pe acolo. Nu e nicio diferență dacă mergi pe lemne sau pe gaz metan pentru că lemnul este foarte scump”, a mai spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de