Record de vizitatori la Muzeul Național al Bucovinei – peste 100.000 într-o singură lună. Directorul general al MNB, Dr. Constantin-Emil Ursu: Acest fapt s-a datorat expozițiilor permanente și temporare, manifestărilor dedicate publicului larg și proiectelor de educație muzeală


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovinei a avut în luna august un număr de 104.833 de vizitatori. Este prima dată după 1990, când un număr atât de mare de persoane a vizitat muzeele sucevene într-o singură lună, a transmis joi, 2 septembrie, directorul general al MNB, Dr. Constantin-Emil Ursu.

„Acest fapt s-a datorat expozițiilor permanente și temporare, manifestărilor dedicate publicului larg și, nu în ultimul rând, proiectelor de educație muzeală. Specialiștii Muzeului Național al Bucovinei s-au preocupat ca propunerile culturale să satisfacă o paletă cât mai largă de gusturi culturale, să fie cât mai bine organizate și mai atractive pentru toate segmentele de vârstă și socio-profesionale și, foarte important, să se desfășoare în depline condiții de siguranță epidemiologică”, a explicat directorul MNB.

Muzeul de Istorie Suceava

Dr. Constantin-Emil Ursu a precizat că toate evenimentele culturale au fost aprobate și finanțate de Consiliul Județean Suceava, instituție în subordinea căreia se află Muzeul Național al Bucovinei. Pentru unele, adresate publicului larg, a existat și cofinanțare de la Primăria Municipiului Suceava și de o serie de sponsorizări generoase.

„Mulțumim și pe această cale tuturor celor care ne-au călcat pragul – publicului nostru constant și vizitatorilor ocazionali – suceveni care lucrează în străinătate, turiști români și străini. Un loc special îl ocupă cei 26.114 copii care au ales ca o parte a vacanței s-o petreacă în lumea muzeelor; le mulțumim lor și părinților și îi felicităm pentru alegerea inspirată!”, a mai spus directorul MNB, care a ținut să mulțumească autorităților și mass-mediei pentru suportul acordat.


Intră acum și în grupul de