16 primari suceveni au semnat contractele de modernizare a satului romanesc (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Din cele 78 de proiecte depuse de judeţul Suceava spre finanţare prin PNDR măsura 3.2.2. de modernizare a satului românesc, un număr de 16 au fost selectate şi semnate vineri între primarii suceveni şi şeful reprezentanţei regionale a APDRP Iaşi, Liviu Bulgaru. Valoare totală a proiectelor este de 35 de milioane de euro.

Şeful ARDRP Iaşi a spus că primăriile beneficiare vor trebui să parcurgă următorii paşi în vederea implementării acestor proiecte astfel încât din martie 2011 să înceapă execuţia investiţiilor de infrastructură rurală. Liviu Bulgaru a mai declarat că în zona de responsabilitate a ARDRP Iaşi ce cuprinde judeţele din regiunea Nord Est au fost depuse 301 proiecte spre finanţare prin PNDR măsura 3.2.2. din care au fost selectate 67, iar în cazul unui număr de 157 de proiecte ce nu au fost admise primarii au depus contestaţii care sunt în curs de soluţionare.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că acest program de modernizare a satului românesc reprezintă una din cele mai mari investiţii care se realizează în mediul rural. „Dăm startul la măsuri extrem de importante”, a spus Flutur.

El a mai declarat că judeţul Suceava a avut cele mai multe proiecte depuse şi şi-a exprimat speranţa că pentru măsura 3.2.2 se vor mai aloca încă 200 de milioane de euro ceea ce presupune că un număr de aproape 100 de proiecte de acest fel vor mai fi finanţate în ţară.


Intră acum și în grupul de