Cristinel Crețu(CJ Suceava): Terminalul 2 al Aeroportului Suceava trebuia recepționat în mai 2020. Am tot sperat că firma de construcții își va respecta obligațiile contractuale. Regretăm rezilierea contractului, dar doar în acest mod investiția va putea fi finalizată


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Cristinel Crețu spune că firma care a lucrat la Terminalul 2 al Aeroportului Suceava a întârziat deja 15 luni de la termenul inițial de finalizare a lucrărilor și că tot a sperat ca aceasta să-și ducă la îndeplinire obligațiile contractuale, iar pentru ca investiția să poată fi finalizată s-a ajuns la rezilierea contractului.

Cristinel Crețu a explicat că ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 02.05.2019 cu termen de finalizare a lucrărilor în luna mai 2020, iar după această dată contractul de lucrări a fost prelungit prin acte adiționale până în august 2021.

„În tot acest timp au avut loc nenumărate întâlniri la care au participat atât constructorul cât și ceilalți asociati. Din păcate cele asumate de către asociere nu au fost duse la bun sfârșit”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.

În ceea ce privește subcontractanții locali el spune că a aflat cu surprindere că nu au fost plătiți atât timp cât Consiliul Județean Suceava a achitat către liderul asocierii toate facturile emise.

„Blocajul de aici a rezultat: subcontractorii și furnizorii nu au fost plătiți de către constructor, acesta intrând în acest blocaj financiar”, a mai spus Crețu.

El a subliniat că în toată perioada contractuală a sperat că acest constructor va reuși să își aducă la îndeplinire obligațiile contractuale, că a depus toate diligențele în acest sens, dar că acest deziderat nu a putut fi îndeplinit de constructor.

„Regretăm faptul că s-a ajuns la rezilierea contractului, însă doar în acest mod investiția va putea fi finalizată”, a conchis vicepreședintele CJ Suceava, Cristinel Crețu.

CITEȘTE ȘI Firma de construcții care efectua lucrările la Terminalul 2 al Aeroportului Suceava consideră abuzivă decizia CJ Suceava de a rezilia contractul și o va ataca în instanță: Prin modul de acțiune CJ Suceava amână pe termen nedefinit exploatarea terminalului de călătorii aeroportului


Intră acum și în grupul de