ISJ Suceava: Încă 25 de candidați suceveni la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului au promovat examenul după contestații. Rata de promovare a crescut la 33, 88 la sută


Intră acum și în grupul de
FOTO: Libertatea.ro

Rata finală de promovare în județul Suceava înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2021, după soluționarea contestațiilor, este 33,88%, anunță ISJ Suceava.

Sursa citată menționează că în comparație cu  rata de promovare generată de rezultatele inițiale (31,32%) se constată o majorare de 2,56%.

Astfel, 331 de candidați -cu 25 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor- au promovat examenul în această sesiune.

Față de rezultatele obținute au fost depuse 357 de contestații, defalcate astfel: biologie – 65, fizică – 6, geografie – 27, informatică – 3, istorie – 16, limba română – 101, logică, argumentare și comunicare – 34, matematică – 103 și psihologie – 2. În cazul a 326 de lucrări, notele au fost modificate (prin creștere – 177 sau micșorare – 149).

Media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți.

Rezultatele finale au fost afișate vineri, 3 septembrie, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Candidații au acces la rezultatele obținute prin intermediul codurilor individuale repartizate, întrucât datele personale au fost anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR). 

La nivel național, rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2021, după soluționarea contestațiilor, este 32,9%.


Intră acum și în grupul de