Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă: Se caută soluții pentru ca actuala creștere a numărului cazurilor de COVID-19 să nu afecteze funcționarea secțiilor din clădirea nouă a Spitalului Județean pe patologii non-COVID


Intră acum și în grupul de

Vicepreședinte CJ Suceava, Niculai Barbă, a anunțat, vineri, că a solicitat soluții pentru ca secțiile din zona spitalului nou al SJU Suceava să nu fie afectate de creșterea numărului de cazuri COVID-19

„Am avut, vineri, o întâlnire cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică și Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava pentru a identifica și evidenția posibile noi locuri pentru pacienții Covid în cadrul tuturor unităților spitalicești din județ”, a spus Barbă.

El a menționat că a propus această întâlnire în contextul creșterii numărului cazurilor de COVID-19 din județul Suceava.

Vicepreședintele CJ Suceava a arătat că în același timp s-a discutat și despre identificarea de locuri pentru pacienții COVID  care trebuie internați la terpie intensivă, în condițiile în care în această secție a Spitalului Județean Suceava nu mai sunt paturi libere de câteva zile.

„Ne dorim stabilirea unei strategii de ocupare a numărului de paturi pentru pacienții COVID, astfel încât pavilionul nou de la Spitalul Județean să deservească și în continuare potologiile non-COVID. Nu vrem să fie afectată funcționarea secțiilor din clădirea nouă a Spitalului Județean. Toate secțiile să funcționeze pe patologii non-COVID”, a spus Barbă.

El a subliniat că Spitalul Județean Suceava are secții și specialități care sunt unice în județ, iar unele intervenții se pot face doar aici.

„Este nevoie de colaborare, de sincronizare a internarilor, între toate spitalele din județ. La începutul săptămânii viitoare va avea loc o ședință în care mă aștept să se ia o decizie în acest sens”, a mai declarat Niculai Barbă.


Intră acum și în grupul de