Niculai Barbă: Tarifele plătite de însoțitorii copiilor mai mari de 3 ani internați în Spitalul Județean Suceava se vor reduce considerabil


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a anunțat că tarifele percepute pentru persoanele care însoțesc copiii de peste de 3 ani care se internează în Spitalul Județean Suceava se vor reduce considerabil.

El a spus că acest tarif este acum de 70 de lei pe zi și că s-a ajuns aici pentru că includea acoperirea anumitor cheltuieli, dar că acum aceste se pot reduce întrucât a fost modificată legislația specifică.

„Tariful de servicii hoteliere pentru persoana care însoțește copilul cu vârsta mai mare de 3 ani, care este suportat de însoțitor se reduce. Reducerea considerabilă este posibilă ca urmare a modificării legislației. În felul acesta SJU Suceava va putea propune și să practice anumite tarife”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava.

El a spus că tariful se reduce până la sub 50 la sută și că acestea vor fi calculate în funcție de secția în care este internat copilul.

„Formula de calcul se face în funcție de alocația de hrană specifică fiecarei secții și nu va depăși dublul sumei alocației de hrană specifică secției în care este internat copilul. Prin urmare, aștept ca tarifele propuse să fie între 26 și 33 de lei/ zi. Față de nivelul de 70 de lei reducerea este considerabilă”, a declarat Niculai Barbă.

El a menționat că Spitalul Județean Suceava urmează procedura de reducere, legislația modificată fiind publicată în 31 august 2021 în Monitorul Oficial.


Intră acum și în grupul de