Poliția Suceava anunță acțiuni de amploare săptămâna viitoare în trafic și utilizarea tuturor aparatelor radar fiind folosite atât mașini inscripționate, cât și neinscripționate: Peste 100 de polițiști vor fi zilnic în trafic


Intră acum și în grupul de

În perioada 6 – 12 septembrie 2021, la nivel național, polițiștii rutieri vor acționa în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, anunță Poliția Județeană Suceava.

Sursa citată menționează că polițiștii rutieri suceveni, sprijiniți de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică vor acționa zilnic pentru prevenirea accidentelor rutiere și sancționarea celor care încalcă legislația rutieră  și pun în pericol siguranța rutieră.

Astfel, zilnic, peste 100 de polițiști vor fi în trafic cu utilizarea autospecialelor inscripționate și neiscripționate din dotarea IPJ Suceava, urmând a fi utilizate toate aparatele radar montate pe autospeciale sau radarele laser TruCam.

Potrivit Poliției Suceava, luni, 6 septembrie, se va acționa pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului/substanțelor psihoactive.

Marți, polițiștii rutieri vor acționa pentru combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și a neacordării priorității de trecere pietonilor.

Pe 8 septembrie, se va acționa pentru combaterea abaterilor săvârșite de către căruțași și bicicliști, iar, joi, 9 septembrie, vor fi instituite filtre pentru verificarea legalității transportului rutier de marfă și persoane și pentru combaterea nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

Vineri, 10 septembrie, polițiștii vor acționa pentru verificarea respectării regimului legal de viteză și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului/substanțelor psihoactive.

Pe 11 septembrie, polițiștii rutieri vor desfășura activități pentru impunerea respectării regimului legal de viteză și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului/substanțelor psihoactive.

De asemenea, duminică, 12 septembrie, se va acționa pentru impunerea respectării regimului legal de viteză și pentru verificarea purtării centurii de siguranță.

În cadrul activităților, vor fi utilizate aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

„Reamintim că scopul Poliției Române, prin aceste activități, nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a limita  numărul accidentelor rutiere și consecințele acestora”, a subliniat Poliția Suceava


Intră acum și în grupul de