Munitie din cele doua razboaie mondiale, distrusa in poligonul de la Copalau (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Grupa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a executat vineri, o misiune de transport şi distrugere controlată a muniţiei asanată de pe teritoriul judeţului Suceava, în poligonul autorizat din localitatea Copălău, judeţul Botoşani. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la ora 08:15, echipajul pirotehnic, cu două autospeciale, a pornit din curtea inspectoratului, fiind însoţit de un antemergător de la Serviciul Poliţiei Rutiere şi de un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava, conform procedurilor în astfel de cazuri.

Au fost transportate şi distruse prin explozie un număr de 6 bombe de aruncător şi aviaţie, 30 grenade de mână ofensive şi defensive, 9 proiectile de artilerie, 389 cartuşe infanterie, 53 capse alarmare, o lovitură antitanc.

În total, au fost un număr de 488 elemente de muniţie provenind din cele două războaie mondiale, asanate în ultimele 6 luni, în urma executării a unui număr de 40 de misiuni de asanare.

S-au folosit 15 kilograme de trotil şi 2 capse detonante electrice.

Potrivit ISU Suceava, misiunea a fost complexă şi riscantă, ţinând cont de numărul mare al elementelor de muniţie transportate şi distruse şi s-a desfăşurat cu profesionalism, în condiţii de maximă securitate, încheindu-se la ora 18:00, fără să se înregistreze incidente.


Intră acum și în grupul de