Dan Ioan Cușnir: Se bate pasul pe loc cu micro-institutul de oncologie, centrul de radioterapie, heliportul, chirurgia vasculară și neurochirurgia. În timp ce Flutur joacă Hora la Prislop, sucevenii merg să facă radioterapie la Cluj și Iași


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cușnir, a declarat, marți, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că investiții în domeniul medical de la SJU Suceava bat pasul pe loc  de prea mult timp, iar sucevenii trebuie să meargă în alte centre pentru a-și rezolva problemele de sănătate.

„De doi ani de zile auzim că la Suceava se va construi pe Spitalul Județean un heliport. Heliportul are doi stâlpi și o platformă betonată. Dacă era în continuare Vasile Rîmbu manager, heliportul era deja ruginit de atâta folosință de când era gata”, a spus Cușnir.

El a arătat că în timp ce în mandatul lui Vasile Rîmbu s-a putut construi un ambulatoriu cu tot cu echipamente medicale într-un an, e nevoie de doi ani pentru patru stâlpi și o platformă betonată pentru heliport.

„În curtea spitalului vechi trebuia să se înființeze un micro-institut oncologic. Nu se mai aude nimic de acest micro-institut oncologic care, luat la pachet cu centrul de radioterapie care de doi ani de zile nu se mai aude nimic. Nu e sabotaj?  Spitalul Județean este în subordinea Consiliului Județean. Ca președinte al Consiliului Județean lași horele și nunțile în Bucovina și te ocupi de dezvoltarea județului.Nu este permis ca prin sabotarea micro-institutului oncologic de la Suceava și a centrului de radioterapie, bolnavii de cancer din Suceava să trebuiască în continuare să meargă la Cluj și Iași.În timp ce Flutur dansează Hora la Prislop, bolnavii de cancer din Suceava merg să-și facă tratamentele de radioterapie la Cluj sau la Iași”, a declarat Cușnir.

El a mai spus că în Consiliul Județean a fost aprobat un studiu de fezabilitate pentru realizarea de investiții pentru chirurgie vasculară și neurochirurgie și a întrebat dacă s-a mai auzit ceva de aceste investiții.

Cușnir a apreciat că se bate pasul pe loc cu investiții în domeniul medical despre care se vorbește de ani de zile și că ar trebui ca președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, să dea explicații, la fel cum știa să se bage în față când Vasile Rîmbu făcea modernizarea spitalului sau inaugura ambulatoriul de specialitate.

 „Gheorghe Flutur este un foarte bun manipulator în sensul că știe să-i mintă pe suceveni fără să facă nimic. El nu face nimic, dar își face imagine”, a mai spus Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de