Primarul Ion Lungu estimează la circa un milion de euro costurile suplimentare generate de creșterea prețurilor la investițiile din municipiu


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că o problemă de actualitate și o presiune asupra Primăriei este legată de actualizarea contractelor de investiții, a cheltuielilor materiale.

El a spus că potrivit legislației actuale, Primăria primește solicitări de la firme în cele 15 zile de la emiterea actului normativ, iar în alte 15 zile trebuie să analizeze și să dea un răspuns.

„În condițiile în care se încadrează trebuie să facem un act adițional. Este corect pentru că e o mare problemă pentru că prețurile au explodat la materiale, la utilități. Sunt anumite capitole în devize care s-au scumpit de patru ori de la data licitației. E clar că aceste lucrări nu se mai pot face. Ca să ieșim din acest blocaj trebuie să fim constructivi, să găsim soluții în așa fel încât să ducem lucrările la capăt”, a spus Lungu.

Primarul a menționat că până acum sunt depuse câteva solicitări, dar că încă se mai așteaptă și altele pentru că nu s-a încheiat perioada de depunere a cererilor și a arătat că una dintre solicitări este de la constructorul rutei alternative Suceava-Botoșani.

Conferinta de presa a primarului municipiului Suceava

Conferinta de presa a primarului municipiului Suceava – cea de a doua dupa revenirea din concediu

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 7 septembrie 2021

El a spus că nu poate încă estima care va fi valoarea actualizată a contractelor, dar că aceasta poate fi de câteva milioane de lei, poate chiar un milion de euro.

Lungu a mai spus că nu vor fi acoperite aceste actualizări din creditul de 30 de milioane de lei pe care îl angajează municipalitatea de la Trezorerie, decât dacă e vorba de proiecte pentru care se ia acest împrumut.


Intră acum și în grupul de