Prof. Dan Popescu, directorul Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava la începutul noului an școlar: Una dintre cele mai frumoase povești adevărate ale colegiului nostru este dorința de a admira predecesorii și a le urma calea de devenire


Intră acum și în grupul de

Directorul Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. Dan Popescu, le-a urat elevilor colegiului să repete performanțele absolvenților acestui liceu de prestigiu amintind, între altele, că promoția anului 2021, reprezentată de admirabilul lider David Corneliu Turturean, student la celebra universitate americană Massachusetts Institut of Technology, a oferit din nou satisfacția visului împlinit.

Dan Popescu a prezentat, succint, cronica anului școlar trecut cu rezultate instituționale remarcabile, amintind că după un curs festiv memorabil găzduit de Cetatea de Scaun a Sucevei, eveniment asumat și ca omagiere a patronului spiritual al colegilor, cei 184 de absolvenți din vara precedentă au repetat performanța colegilor  din promoția 2020, promovând 100% examenul de bacalaureat cu note care au plasat colegiul pe poziția 24 în clasamentul național relativ la „primul examen al maturității”;

El a adăugat că, cu sprijinul sponsorului nostru tradițional, S.C. Tehnoworld Fălticeni, în cadrul „Galei olimpicilor  ștefaniști 2021”, au fost premiați 36 de elevi, printre  care s-au remarcat concurenții cu distincții naționale și internaționale: Șerban Orza, Maria Popa, Alexia Babliuc, toți la Olimpiada Iraniană de Geometrie; Maurizio Pavel, Andrei Dragoș Sârghi  și David Palaghianu, calificați la Olimpiada Internațională de Astronomie;

Tot cu acest prilej, absolventul colegiului  Octavian Ioachimescu, actualmente profesor universitar și director de spital în S.U.A., a acordat bursele „Profesor Gheorghe Marchitan” următorilor mici matematicieni: Maria Cristina Popa, Paul Burcă, Mateea Ariciuc, Antonio Laslău și David Corneliu Turturean.

De asemenea,  bursa „Profesor Marian Scheffel” pentru rezultate deosebite  la fizică s-a acordat elevilor: David CorneliuTurturean, Maria Popa, Paul Burcă și Matei Tomniuc;

La evaluarea națională, rezultate bune și foarte bune au obținut și  cei 33 absolvenți ai clasei a VIII-a, care  astăzi  trăiesc emoțiile primei zile cu  statutul de  liceani;

Cei mai mici ștefaniști, elevii clasei a V-a, la susținerea specificului test de departajare, au oferit certe promisiuni de performare în maniera școlii pentru care au optat, a menționat Dan Popescu.

„Elevii noștri continuă să obțină rezultate extracurriculare excelente (Corala „Ciprian Porumbescu”, trupa de teatru „π”, dublul campion național la atletism Ioan Ștefan Cimpoieș, campionul național la handbal Ștefan Andy Armanu, multiplul câștigător al concursurilor de tenis de masă Ștefan Cojocaru etc.). Desigur, un succes global este și faptul că, dintre cei 850 de elevi ai colegiului, doar 18 au mediile anuale mai mici ca 9.00 și doar o singura medie anuală este sub 8.50.Felităm elevii, profesorii părinții și toți partenerii care au contribuit la inserarea în istoria liceului nostru a   încă unei pagini de triumf!”, a transmis directorul Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava.

El a mulțumit părinților, colaboratorilor, Consiliului Local, primarului Sucevei pentru efortul generos focusat pe asigurarea condițiilor de desfășurare a procesului instructiv-educativ în condiții cât mai apropiate de „scenariul clasic”  într-o perioadă de imensă dificultate pentru toată lumea.

„Stimați părinți, continuând parteneriatul nostru de colaborare, realmente necesar în perioada pe care o parcurgem, toți profesorii și personalul colegiului vă promit că vor onora așteptările dumneavoasatră privind pregătirea elevilor noștri pentru fireasca lor  integrare într-o societate care devine din ce în ce mai volatilă. Dragi elevi, întâmpinăm  cu emoție firească noul an școlar, dar  avem convingerea că veți avea inteligența și inspirația să vă protejați sănătatea și, chiar în noua paradigmă a procesului de învățământ digitalizat, împreună, vom putea genera acele demersuri didactice furnizoare de rezultate de altitudinea  și tradiția școlii noastre”, a mai declarat Dan Popescu.

Mai mult, celor care intră în clasele a V-a și a IX-a, le-a transmis felicitări pentru realizările demonstrate  la probele de selecție și le-a urat integrare ușoară în ethosul colegiului cu speranța că cei care au participat la „Vara ștefaniștilor 2021” sunt deja ușor familiarizați cu  starea de spirit specifică instituției.

„Promoția anului 2021, reprezentată de admirabilul lider David Corneliu Turturean, student la celebra universitate americană Massachusetts Institut of Technology, ne-a oferit din nou satisfacția visului împlinit și ne-a provocat, dragi viitori absolvenți ai anului 2022, liceeni,  dar și gimnaziști, la repetarea înaltelor performanțe sui-generis ale colegiului.  Le mulțumim și le urăm tuturor  studenție faimoasă! De fapt, aceasta este una dintre cele mai frumoase povești adevărate ale colegiului nostru – dorința de a admira predecesorii și a le urma calea de devenire”, a mai spus Dan Popescu.


Intră acum și în grupul de