DSP Suceava: Se procedează în mod continuu la creșterea numărului de paturi COVID în unitățile sanitare cu paturi din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat, marți, pentru NewsBucovina, că în conformitate cu Ordinul Ministerului Sănătății  nr. 434 din 26 martie 2021

privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competență, se procedează în mod continuu la creșterea numărului de paturi COVID în unitățile sanitare cu paturi din județul Suceava.

Ea a spus că  Spitalul Județean de Urgență Suceava a crescut numărul de paturi COVID de la 56 la 201, Spitalul Municipal Rădăuți a crescut numărul de paturi COVID de la 35 la 95, Spitalul Orășenesc Gura Humorului de la 12 la 26 de paturi, Spitalul de Boli Cronice Siret de la 12 la 30 de paturi.

Băncilă a precizat că Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc rămâne, în continuare, cu 25 paturi pentru pacienții COVID, iar la Spitalul Vatra Dornei planul de reziliență este în curs de redactare.

De precizat este că ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila,  a solicitat reprezentanților direcțiilor de sănătate publică ca, în această perioadă, să pună în aplicare planurile de reziliență care au fost asumate la nivelul fiecărui județ.

Într-un comunicat de presă al MS, publicat luni,  se precizează că ministrul interimar al Sănătății a susținut prima videoconferință online cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu, la care au mai participat secretarii de stat Levente Vass și Andrei Baciu, dar și conducerea departamentului de asistență medicală din cadrul Ministerului Sănătății și reprezentantul Departamentului pentru Situații de Urgență în cadrul căreia au fost discutate aspecte legate de pregătirea sistemului sanitar pentru valul IV pandemic.

În comunicat se precizează că ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, i-a asigurat pe directorii direcțiilor de sănătate publică de întregul sprijin în perioada mandatului său interimar și le-a solicitat să acționeze cu responsabilitate și solidaritate.

“Mesajul meu către dumneavoastră vreau să fie clar. În pandemie trebuie acționat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate și solidaritate. Nu vreau ca pacienții dintr-un județ să fie refuzați și să nu fie tratați în alt județ. De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeți să verificați în spitale astfel încât tot ce raportați să fie real” , a declarat ministrul interimar Cseke Attila.

Potrivit comunicatului MS, în perioada următoare, direcțiile de sănătate publică vor trece la creșterea numărului de paturi funcționale în secțiile de terapie intensivă ale unităților sanitare, conform planurilor de reziliență.

Ministrul interimar al Sănătății le-a solicitat să identifice personalul medical care să deservească aceste paturi suplimentare pentru ca să fie transferat de către reprezentații DSU, dar și materialele sanitare și medicamentele care sunt în plus în spitale, pentru a fi luate în evidență și redistribuite între județe, în caz de necesitate.
(LB)


Intră acum și în grupul de