VIDEO//Dosar penal la Râșca pentru tăiere și furt de arbori nemarcați după ce polițiștilor li s-a interzis accesul pe drumul forestier ca să verifice o sesizare privind tăieri ilegale. S-a cerut în scris prezența reprezentanților Gărzii Forestiere și ai Direcției Silvice Suceava


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au deschis dosar penal în cazul tăierilor ilegale de pe raza Ocolului Silvic Râșca sesizate de activistul de mediu Tiberiu Boșutar și au cerut oficial ca reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava să vină în zonă.

Potrivit Poliției Județene Suceava, activistul de mediu Tiberiu Boșutar a sesizat prin 112 că în zona denumită Râșca Mare, în apropierea drumului forestier Pușcașu, a identificat mai multe cioate nemarcate cu ciocanul silvic, în cursul dimineții de 14 septembrie motiv pentru care a solicitat intervenția la fața locului a polițiștilor.

În acest caz s-a solicitat sprijin lucrătorilor din cadrul OS Râșca, dar polițiștii au fost îndrumați să se adreseze Gărzii Forestiere Suceava, instituție competent în vederea efectuării de verificări în cauză.

Ulterior, polițiștii au luat legătura cu conducerea Gărzii Forestiere Suceava, care a precizat faptul că nu are lucrători disponibili în acest moment, fiind angrenați în alte activități planificate.

Împreună cu activistul de mediu Tiberiu Boșutar polițiștii s-au deplasat cu intenția de a ajunge la fața locului, iar la intrarea în pădure, respectiv pe drumul forestier care duce înspre zona denumită Râșca Mare, s-a găsit o bariera închisă, fiind asigurată cu lacăt, din dispoziția șefului de ocol, așa după cum a rezultat din discuția purtată cu lucrătorii din cadrul Ocolului Silvic Râșca.

Tibi Boșutar face o noua victima – Politia din Vadu Moldovei! La Ocolul Silvic Râșca nimeni nu trece de bariera păzită de baiatul care sparge semințe …#legeacodrului

Tibi Boșutar face o noua victima – Politia din Vadu Moldovei! La Ocolul Silvic Râșca nimeni nu trece de bariera păzită de baiatul care sparge semințe …#legeacodrului

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 14 septembrie 2021

Polițiștii au solicitat activistului de mediu să se deplaseze pe jos, dar acesta a refuzat în condițiile în care e vorba de mai mulți kilometri de parcurs.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „tăiere de arbori nemarcați cu ciocanul silvic” și „furt de arbori nemarcați cu ciocanul silvic”.

În această cauză s-a solicitat în scris prezența la fața locului a unor reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava și a Direcției Silvice Suceava.


Intră acum și în grupul de