Cseke Attila spune că Ministerul Dezvoltării a făcut plățile pentru lucrările la reabilitarea sistemului de alimentare cu căldură din Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației realizează plăți, aferente lunii septembrie, în valoare de 11.695.275,34 lei, pentru 5 obiective de investiții din municipiile Oradea, Sibiu și Vatra Dornei, finanțate prin Programul Termoficare, a anunțat instituția.

“Este nevoie urgentă de investiții în modernizarea rețelelor de distribuție a energiei termice și a apei calde menajere. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțează aceste investiții”, a precizat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.

În total, până în prezent, MDLPA a decontat 23.289.589,73 de lei pentru cele 5 obiective de investiții care vizează modernizarea rețelelor de distribuție a energiei termice, reabilitarea rețelelor de distribuție a apei calde menajere și pentru reabilitarea sistemului de alimentare centralizată cu căldură în municipiile Oradea, Sibiu și Vatra Dornei.

La nivelul MDLPA, se derulează Programul Termoficare, aprobat prin OUG 53/2019 privind aprobarea Programului multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor, care se implementează în perioada 2019-2027.

Finanţarea Programului Termoficare se realizează din următoarele surse:

  1. sume din transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei;
  2. sume din transferuri din bugetul Fondului pentru mediu, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei;
  3. sume din bugetele locale.

Cota de cofinanţare din bugetul MDLPA este de maximum 85% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului, iar contribuţia de la bugetul local va fi de minimum 15%.


Intră acum și în grupul de