Flutur: „Suntem in linie dreapta cu absorbtia de fonduri europene” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Programul Operaţional Regional a fost „generos” pentru Regiunea de Dezvoltare Nord Est, a declarat joi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care este şi preşedinte al Consiliului Regional de Dezvoltare Nord Est, exemplificând cu aprobarea finanţării prin POR a unor proiecte de modernizare urbană de 5,3 milioane de euro pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc şi de 3 milioane de euro pentru oraşul Gura Humorului.
Totodată, Flutur a mai arătat că MDRT a găsit soluţia şi pentru ca alte oraşe mici din judeţe din regiunea Nord Est să beneficieze de finanţare pentru proiecte depuse prin POR. „Suntem în linie dreaptă cu absorbţia de fonduri europene”, a spus preşedintele CRNDE.

La rândul său, secretarul de stat în MDRT, Răzvan Murgeanu, a spus că Agenţia de Dezvoltare Nord Est este cel mai bun exemplu prin care se dovedeşte că autorităţile locale ştiu să acceseze proiecte cu finanţare europeană. El a spus că în acest moment rata de contractare a proiectelor iniţiate de autorităţi din regiunea Nord Est este de aproximativ 70 la sută şi şi-a exprimat speranţa că în primul semestru al anului 2011 se vor contracta toate sumele prevăzute. „Iată că se poate când oamenii sunt harnici”, a spus Murgeanu.

El a mai arătat că prin POR sunt alocate întregii ţări 4,3 miliarde de euro şi că sunt deja semnate contracte de finanţare pentru peste două miliarde de euro şi speră că la mijlocul anului viitor se vor semna toate contractele astfel încât acest proces de contractare să fie încheiat cu patru ani înainte de termenul de finalizare a implementării.

Murgeanu a mai spus că proiectele existente pentru finanţare prin POR au o valoare totală de 11 miliarde de euro, fiind de trei ori faţă de suma alocată. El a menţionat că în cursul anului viitor, MDRT va încerca să obţină acordul autorităţilor europene pentru transferarea pe Programul Operaţional Regional a unor sume de bani alocate pe Programe Operaţionale Sectoriale care nu reuşesc să cheltuiască fondurile alocate.


Intră acum și în grupul de