VIDEO//Activistul de mediu Tiberiu Boșutar povestește prin ce a trecut: Lovit în cap, amenințat că va fi răsturnat în râpă cu tot cu mașină și dezbrăcat la pielea goală: Nu e vorba de un caz izolat. E vorba de un sistem care ne pune piciorul pe cap


Intră acum și în grupul de

Activistul de mediu sucevean Tiberiu Boșutar, care a fost atacat, joi după amiaza, în zona Dornelor unde se afla împreună cu doi jurnaliști care filmau un documentar internațional despre tăierile ilegale de pădure a declarat într-un interviu pentru News Bucovina din ambulanță că a fost „atacat și bătut de sistem”.

El a povestit că a fost alături de jurnaliști chemat de un localnic și că au decis să nu intre în fond forestier fără proprietar și silvicultor.

„Am sunat un agent forestier să cheme silvicultorul de la cantonul unde am ajuns că avem o suspiciune. E silvicultor care ne-a mai atacat de câteva ori. Au venit zeci. Aproape toți aveau topoare și răngi”, a spus Boșutar care a menționat că aceștia au spart toate echipamentele.

Potrivit acestuia, unul dintre jurnaliști a căzut în râpă și a reușit să fugă și să anunțe la 112.

El a vorbit de ironia situației: „Mă cheamă localnicii, mă îndrumă agenții economici și mă bat silvicultorii”.

Boșutar nu a vrut să spună cine l-a atacat pentru că i s-a transmis că îi este cunoscută familia și unde stă, dar că atacatorii sunt cunoscuți de polițiști.

„Mi-au spus că dacă scot o vorbă vin peste mine la Moldovița”, a spus Boșutar.

„Cel care m-a bătut cel mai tare le-a spus polițiștilor că data viitoare mă leagă de mașină și mă trage până rămâne doar piciorul”, a completat activistul de mediu.

Tiberiu Boșutar bătut crunt în zona de munte a judetului Suceava!

Tiberiu Boșutar bătut crunt în zona de munte a judetului Suceava! E in drum spre Spitalul Județean Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 16 septembrie 2021

Tiberiu Boșutar a ținut să sublinieze că împreună cu el au fost atacați jurnaliști care lucrau la un documentar internațional.

„Nu e vorba de un caz izolat. E vorba de un sistem care ne pune piciorul pe cap”, a mai spus activistul de mediu sucevean.

Boșutar a spus că a fost obligat să se dezbrace complet sub amenințare.

„M-au dezbrăcat în pielea goală, au spus că mașina rămâne acolo și m-au trimis în fundul gol să merg acasă. Asta am trăit eu azi”, a mai spus activistul de mediu.

El a spus că deși a trecut prin aceste umilințe nu a trăit atâta umilință cât au trăit-o cei care au plecat din țară de zeci de ani.

„Nu reclam un pădurar. Reclam un sistem depășit de situație. Nu mor eu din asta și nu mă las”, a mai spus Boșutar.

„E interesant că proprietarul nu a spus nimic. Singurii care ne-au bătut au fost pădurarii și i-am recunoscut că și în anii trecuți aceeași oameni ne-au amenințat și ne-au bătut. Probabil că, data viitoare veți vorbi cu familia dacă țara nu înțelege despre ce e vorba”, a mai spus Boșutar.

„Eu sunt pe targă și colegul meu e pe targă, dar România e până la brâu în mormânt pentru că sistemul este învins de niște șmecheri”, a mai spus Boșutar.


Intră acum și în grupul de