Prefectura Suceava s-a sesizat în cazul agresiunii asupra lui Boșutar și a doi jurnaliști doar după o solicitare a lui Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, vineri, că s-a sesizat în cazul agresiunii împotriva activistului de mediu Tiberiu Boșutar și a doi jurnaliști doar după ce președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut o solicitare în acest sens.

„Ca urmare a evenimentului care a avut loc în după amiaza zile de 16 septembrie 2021, privind agresarea unui activist de mediu şi a doi jurnalişti, la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, domnul Gheorghe Flutur, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Suceava, la primele ore ale dimineţei a avut loc o şedinţă de lucru la care au fost convocaţi rezentanţi ai Consiliului Judeţean, Instituţie Prefectului, Inspectoratului Judeţean de Poliţiei, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Direcţiei Silvice, Garda Forestieră precum şi preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Suceava”, se arată într-un comunicat de presă.

Sursa citată menționează că urmare a celor analizate s-a convenit deplasarea imediată în teren a reprezentanţilor instituţiilor abilitate.

„Este absolut regretabil astfel de manifestări agresive. Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava condamnă cu fermitate actele de agresiune fizică asupra activiştilor de mediu şi se va implica în identificarea unor măsuri pentru prevenirea unor astfel de incidente”, se mai arată în comunicat.

Reamintim că, în prezent, Prefectura Suceava este condusă de subprefectul Alexandru Salup, numit drept înlocuitor al prefectului de ministrul de Interne, Lucian Bode.


Intră acum și în grupul de