Niculai Barbă: DSP Suceava va trebui să găsească soluții pentru a ridica presiunea de pe SJU Suceava astfel încât să nu se ajungă vreodată să fie afectată activitatea Spitalului Nou pe patologiile non-COVID


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a declarat, vineri, că Direcția de Sănătate Publică Suceava va trebui să găsească soluții astfel încât activitatea non-Covid a Spitalului Județean de Urgență Suceava să nu fie afectată odată cu creșterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în județ.

Niculai Barbă a spus că intenția autorităților județene este ca în clădirile noi ale SJU Suceava să nu fie întreruptă activitatea secțiilor pe patologii non-Covid, subliniind că SJU Suceava este unitatea sanitară care tratează foarte multe patologii care nu se regăsesc în alte spitale din județ sau chiar din regiune.

„Am avut astăzi discuții cu managerul SJU Suceava pentru a mă asigura că pacienții cronici din județul Suceava vor beneficia de îngrijiri fără întreruperi în următoarea perioadă în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19 și de internări”, a spus Barbă.

El a spus că ambulatoriul de specialitate va funcționa la capacitate maximă pentru se asigura tratamentele conform planificărilor, iar dacă vor apărea urgențe, pacienții cronici vor fi preluați în UPU și, atunci când se impune vor fi internați.

„Eu spun că îngrijorările legate de o eventuală afectare a activității SJU Suceava în ceea ce privește patologia non-Covid trebuie să fie îndepărtate. Spitalul Nou nu va întrerupe activitatea secțiilor pe patologii  non-covid”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava care coordonează din partea autorității tutelare activitatea SJU Suceava.

Niculai Barbă consideră că trebuie găsite soluții pentru a diminua presiunea pe SJU Suceava.

„DSP Suceava este instituția abilitată în acest sens și să găsească soluția pentru ca toate spitalele din județ să preia din presiunea care se pune pe Spitalul Județean, pe Unitatea de Primiri Urgențe și pe ATI ca urmare creșterii numărului de pacienți din județul Suceava infectați cu SARS-CoV-2”, a spus Niculai Barbă.

El a subliniat că autoritatea județeană nu mai dorește ca pavilionul Spitalul Nou să redevină Covid pentru că va afecta mult asistența medicală în județ.


Intră acum și în grupul de