„Drumul Talienilor” intra in modernizare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

DJ 209 B, Mălini (Suceava) – Borca (Neamţ), cunoscut sub numele de “Drumul Talienilor” parcurs de Vitoria Lipan în romanul „Baltagul” de Mihail Sadoveanu, va fi modernizat, urmând ca prin proiectare să se stabilească şi formula de modernizare: prin asfaltare, sau printr-o pietruire specială pentru a se menţine aspectul rural al traseului.

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, vineri, rectificarea cu 1,3 milioane de lei a bugetului Direcţiei judeţene de drumuri şi poduri în vederea modernizării acestui drum, fondurile fiind alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, drumul are o însemnătate turistică deosebită pentru că realizează legătura între Valea Moldovei şi Valea Bistriţei prin Munţii Stânişoarei, putând fi totodată, folosit în traseele turistice ce includ mănăstirile din Bucovina, Lacul de la Bicaz, iar iarna pune şi în valoare pârtia de schi de la Mălini.

„Drumul Talienilor” are o lungime de 55 de kilometri şi va trebui modernizată o lungime de 14,7 kilometri în judeţul Suceava şi alţi 18 kilometri în judeţul Neamţ. Proiectul a fost promovat spre finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului de Consiliile judeţene Suceava şi Neamţ.


Intră acum și în grupul de