Banii pentru salariile personalului medico-sanitar din centrele de vaccinare Covid din județul Suceava, dar și pentru funcționarea centrelor de vaccinare aferenți lunii august ar urma să fie virați în următoarele zile de Ministerul Sănătății


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că  cererea de finanțare pentru achitarea salariilor restante pentru luna august pentru personalul medico-sanitar implicat în procesul de vaccinare din județ, dar și cheltuielile aferente funcționării centrelor de vaccinare a fost aprobată de Ministerul Sănătății și urmează ca în zilele următoare sumele să fie virate către unitățile administrativ-teritoriale pe raza cărora funcționează centre de vaccinare împotriva infecției cu SARS-CoV-2.

Băncilă a spus că a început deja virarea sumelor solicitate pentru luna iunie, care  sunt în cuantum total de 1 260 561 lei și pentru luna iulie, în cuantum de 816.153 lei.

Băncilă a spus că cererea de finanțare pentru luna august este de 598.543 lei.

De menționat este că Ministerul Sănătății a informat, vineri, într-un comunicat de presă, că a transmis deschiderile de credite bugetare în sumă de 24 851 000 lei în vederea achitării salariilor restante din luna august 2021 pentru personalul medical din centrele de vaccinare, după ce, în cursul săptămânii trecute, au fost plătite și sumele pentru lunile mai – iulie a. c.

“Cu aceste fonduri ajungem la zi cu plata salariilor personalului medical din centrele de vaccinare, așa cum am promis”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

În județul Suceava funcționează 9 centre de vaccinare pentru imunizarea populației împotriva infecției cu SARS-CoV-2, din care două în municipiul Suceava, unul în incinta Iulius Mall și altul în parcarea de la Shopping City, în municipiul Fălticeni un centru organizat la Școala „Al. Ioan Cuza”, unul în municipiul Câmpulung Moldovenesc organizat în Sala de sport a Colegiului Național „Dragoș Vodă”, unul în orașul Siret la Casa de Cultură „Mihai Teliman” și altul în Vama Siret, unul la Rădăuți organizat în Sala de sport a CSM, unul la Vatra Dornei, unul la Spitalul orășenesc Gura Humorului și unul la Aeroportul „Ștefan cel Mare” -Salcea. (LB)


Intră acum și în grupul de