Județul Suceava primește circa 30 la sută din necesar pentru refacerea infrastructurii afectate de inundațiile din luna iunie


Intră acum și în grupul de

Județul Suceava a obținut prin Hotărâre de Guvern suma de 16,7 milioane de lei pentru finanțarea lucrărilor de refacere a infrastructurii afectate de inundații, reprezentând circa 30 la sută din necesarul de circa 50 de milioane de lei solicitate de județ Guvernului în timp ce prefect de Suceava era Iulian Cimpoeșu.

Potrivit Hotărârii de Guvern, orașul Broșteni și comuna Moldova Sulița primesc cele mai mari fonduri, dar și acestea reprezintă doar o treime din necesar.

Astfel, comuna Moldova Sulița primește 2,161 milioane de lei refaceri apărări de mal pentru punerea în siguranță a unor drumuri și a mai multor gospodării, dar și reparații la drumuri locale.

Orașul Broșteni primește 1,578 milioane de lei pentru 18 lucrări de refaceri de apărări de mal, refacerea unor diguri de pământ și refacerea unor drumuri.

Cea mai mare sumă, de 2,2 milioane de lei va ajunge la Consiliul Județean Suceava pentru refacerea unor zone ale drumurilor județene afectate de inundații.

Cele mai mici sume de bani revin comunelor Pojorâta 12.000 de lei pentru Refacere apărare de mal din anrocamente, pe pârâul Valea Pojorâtei, aval pod Fuior mal stâng L=25m, în sat Pojorâta, Coșna-29.000 de lei pentru Refacere suprastructură din piatră concasată pe rețeaua stradală din sat Coșna: strada Ferării de la Cristea M. până la Tudașc L. pe o L=0.9km, l=4m, h=0.10m, strada Plaiului de la

Nicolai I. până la Todașca V. pe o L=0.9km, l=4m, h=0.10m Refacere suprastructură din piatră concasată pe rețeaua stradală din sat Românești: strada Paltinului de la Moldovan B. la Tudașcă D. pe o L=0.12km, l=4m, h=0.10m, strada Iazului de la Iuga Gh. La Candrea S. pe o L=0.12km, l=4m, h=0.10m și Putna -34.000 de lei pentru refacere eroziune de mal stâng pe pârul Glodu, din materiale locale, pentru punerea în siguranță a DC Glodu- L=240m, l=4m, h=2m.

Guvernul României a aprobat, în ședința din 17 septembrie, Hotărârea privind alocarea a 377.213.000 de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unităţi administrativ-teritoriale din 24 de județe, afectate de calamitățile naturale din luna iunie a acestui an și au în vederea refacerii unor utilități, obiective sociale, apărări de maluri, drumuri județene, poduri/podețe/punți pietonale, străzi/drumuri comunale/drumuri sătești/ulițe.

Potrivit Guvernului, sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului pentru cele 24 de județe, unde au avut loc inundaţii, alunecări  de teren și unde au fost afectate infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, a drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și a punților pietonale.

Vă prezentăm integral sumele alocate și obiectivele de finanțat potrivit Hotărârii Guvernului României


Intră acum și în grupul de