Ion Lungu anunță că Zona Urbană Funcțională Suceava vrea să atragă proiecte de 512 milioane de euro. Cele mai importante vizează transportul public metropolitan, parcări supraterane, pasaje subterane, campus universitar sau parc industrial


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că Asociația Intercomunitară Zona Urbană Funcțională (ZUF) Suceava a depus la Tribunal cererea de înscriere și a menționat că cel mai important proiect al acestei asociații este înființarea transportului metropolitan.

Lungu a respins alegațiile potrivit cărora din înființarea transportului metropolitan are de câștigat municipiul Suceava și a subliniat că este un efort pe care municipalitatea suceveană îl face pentru localitățile limitrofe pentru că Suceava are deja transport public electric.

El a arătat că ZUF Suceava își propune să atragă proiecte cu finanțare europeană de 511,9 milioane de euro pe patru domenii de activitate.

Astfel, 300 de milioane de euro ar fi pentru Oraș verde rezilient ce presupune Mobilitate urbană durabilă-213,4 milioane de euro, Neutralitate energetică-66,7 milioane de euro, Reducerea Poluării Aerului și Riscurilor Climatice-20,7 milioane de euro.

Proiecte de 165,5 milioane de euro ar fi pentru domeniul Oraș competitiv din care 111 milioane de euro pentru Infrastructură publică de calitate, 23, 7 milioane de euro pentru Valorificarea terenurilor și clădirilor pentru investiții strategice, alți 30,7 milioane de euro pentru Încurajarea inovației a star-up urilor și forței de muncă calificate.

Primarul Ion Lungu – conferinta de presa săptămânală…pana cand va hotăra din nou carantinarea orașului

Primarul Ion Lungu – conferinta de presa săptămânală…pana cand va hotărî din nou carantinarea orașului

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 21 septembrie 2021

Pentru domeniul Oraș just și incluziv se prevăd proiecte de 23,4 milioane de euro din care 23 de milioane de euro pentru acces la servicii publice de calitate și 30 de mii de euro pentru implicarea societății civile și a cetățenilor în dezvoltarea urbană.

Proiecte de 22 de milioane de euro sunt pentru domeniul Oraș bine guvernat, din care 19,6 milioane de euro pentru digitalizarea administrației publice și 2,4 milioane de euro pentru reducerea birocrației și adaptarea serviciilor la nevoile cetățenilor.

Concret, proiectele pentru care se cere finanțare prin PNRR sau fonduri europene structurale în programarea 2021-2027 sunt:

  1. Transport Metropolitan
  2. Ruta alternativa Suceava – Botoșani
  3. Varianta Ocolitoare nr. 2 Suceava
  4. Reabilitare rețele termice
  5. Sală Polivalentă
  6. Parcări supraterane
  7. Campus universitar
  8. Parc Industrial
  9. Curtea Domnească
  10. Parc Șipote
  11. Amenajare pădure Zamca
  12. Aqua Parc Suceava
  13. Parc fotovoltaic Termica
  14. Modernizare școli
  15. Construire creșe
  16. Construire grădinițe
  17. Modernizare străzi
  18. Pasaje subterane
  19. Construire locuințe sociale
  20. Reabilitare energetică clădiri publice
  21. Reabilitare energetică clădiri rezidențiale
  22. Modernizare Complex Bazar
  23. Reabilitare Policlinică Areni
  24. Reabilitare Bază Sportivă Unirea
  25. Îndiguiri râul Suceava

Intră acum și în grupul de