Autor al sensului giratoriu cu semafor, primarul Ion Lungu spune că dacă ar fi la primul mandat ar pune cât mai puține semafoare și cât mai multe sensuri giratorii


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că un regret din cei 17 ani de mandat este că nu a realizat mai multe sensuri giratorii în loc de semafoare pentru fluidizarea traficului.

„Am fost întrebat dacă regret ceva din cei 17 ani de primar. Dacă aș fi primar de la început aș pune cât mai puține semafoare în oraș și cât mai multe sensuri giratorii. M-am convins între timp că o circulație mult mai fluidă în oraș poate fi asigurată prin sensuri giratorii”, a spus Lungu.

El a menționat că a văzut și în alte țări că se folosesc sensurile giratorii mai mult.

„Orașul cu care suntem înfrățiți în Franța, Laval, nu știu dacă are două semafoare, dar are foarte-foarte multe sensuri griatorii”, a adăugat primarul.

Lungu a spus că este de acord să fie puse sensuri giratorii, de la caz la caz, acolo unde se pretează.

Primarul Ion Lungu – conferinta de presa săptămânală…pana cand va hotăra din nou carantinarea orașului

Primarul Ion Lungu – conferinta de presa săptămânală…pana cand va hotărî din nou carantinarea orașului

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 21 septembrie 2021

„Avem câteva exemple concrete: pe Mărășești ce bine funcționează acel sens giratoriu sau pe strada Mitropoliei unde se merge la mănăstire, la fel, foarte bine funcționează lucrurile în sensul giratoriu. Dacă aș fi la început de drum aș pune cât mai multe sensuri giratorii spre cât mai puține semafoare”, a mai declarat primarul.

Întrebat cum a luat decizia de a face sens giratoriu cu semafor din Burdujeni el a apreciat că este o formulă bună.

„Funcționează. Nu vreau să-mi aduc aminte cum se circula în intersecția mare din Burdujeni care vine dinspre aeroport când nu era niciun fel de modernizare. Astăzi intersecția funcționează atât pentru pietoni cât și pentru mașini”, a spus Lungu.

Primarul a anunțat că va fi amenajat un sens giratoriu pe strada Mitropoliei în zona Hotel Balada.


Intră acum și în grupul de