Thermonet anunță că începe de luni umplerea instalațiilor de încălzire, inclusiv cele interioare blocurilor. Aceasta este și data limită pentru eventuale debranșări de la sistemul centralizat de termoficare


Intră acum și în grupul de

Societatea de termoficare Thermonet Suceava a anunțat că în vederea pregătirii sistemului centralizat pentru furnizarea încălzirii în sezonul rece, începând cu data de 27 septembrie 2021, va proceda la umplerea instalațiilor de încălzire  din rețeaua secundară, inclusiv instalațiile interioare ale blocurilor.

Compania menționează că încărcarea instalațiilor de încălzire se va face pe puncte termice, prioritate având punctele termice la care sunt arondate școli, grădinițe, cămine de elevi și studenți, instituții medicale.

„Vă recomandăm să verificați cu atenție instalațiile interioare din apartamente, casa scării și subsolul blocului, pentru a evita inundațiile datorate robinetelor de golire uitate deschise și alte disfuncționalități datorate eventualelor intervenții neautorizate în instalații”, mai arată Thermonet care reamintește că Dispeceratul Thermonet poate fi contactat prin telefon 0230 520 924.

Totodată, Thermonet amintește că eventualele debranșări de la sistemul centralizat se pot face doar în sezonul cald, data limită pentru intervențiile în instalații fiind data de  încărcare a instalațiilor  de încălzire, respectiv 27  septembrie  2021, și că  aceste  debranșări  sunt reglementate prin lege.

„Fiecare solicitant trebuie să dețină, printre alte documente, avizul și procesul verbal de debranșare întocmite de furnizorul de energie termică. Lipsa acestor documente duce la nerecunoașterea legalității debranșării și achitarea de către cei  în cauza a unor suprataxe și amenzi”, atenționează Thermonet.


Intră acum și în grupul de