„Potop” in judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ploile abundente înregistrate în seara de luni şi continuate pe parcursul nopţii, până marţi dimineaţă au creat mari probleme în judeţ, astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a intervenit pentru evacuarea apei din mai multe localităţi.

Astfel, ora 22.21, în municipiul Suceava pompierii de la Detaşamentul Suceava au intervenit cu o autospecială şi o motopompă remorcabilă pentru evacuarea apei din subsolul unui restaurant aflat pe strada Trandafirilor; evacuarea apei de pe carosabil şi desfundarea canalizării de sub pasarela CF din comuna Şcheia, de pe DN 17, evacuarea apei dintr-un subsol inundat de pe strada Corneliu Coposu, unul de pe strada V. Bumbac. ISU preciza că marţi, înainte de prânz, se intervenea pentru evacuarea apei dintr-o arhivă aflată la parterul pavilionului unei societăţi comerciale din Suceava.

La ora 22.24, tot în municipiul Suceava, un număr de 11 militari de la Detaşamentul de pompieri Suceava şi Fălticeni au intervenit cu două autospeciale şi o motopompă pentru evacuarea apei din subsolul Spitalului Sf. Ioan cel Nou Suceava şi din două cămine aflate în imediata apropiere, pentru evacuarea apei din subsolul blocului nr. 9 de pe strada Curtea Domnească, pentru evacuarea apei dintr-o magazie de pe strada Dionisie Pară, din două locuinţe de pe strada Cernăuţi şi dintr-un depozit de covoare aflat pe strada Traian Vuia.

La ora 23.30, în municipiul Suceava, echipajul de pompieri a intervenit cu două autospeciale şi o motopompă pentru evacuarea apei rezultată în urma ploilor torenţiale din 4 locuinţe aflate pe strada G. Al. Ghica, Strada Biruinţei şi Aleea Dumbrăvii.

La aproape 4 ore după miezul nopţii, mai exact la ora 03.50, în oraşul Frasin, Grupa operativă a inspectoratului, Garda de intervenţie Gura Humorului şi Detaşamentul Suceava a intervenit cu două autospeciale şi 3 motopompe transportabile, alături de un echipaj format din 27 de jandarmi.

La ora 05.44, Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc, sub comanda inspectorului şef al ISU Suceava a intervenit pentru decolmatarea căii ferate în comuna Prisaca Dornei, la km. 58+570. La prânz intervenţia era încă în curs de desfăşurare.


Intră acum și în grupul de