Studenți ai USV vor sta la hotel sau pensiune până când se vor finaliza lucrările de renovare de la căminul C1


Intră acum și în grupul de

Prorectorul Mihai Dimian, a dat asigurări că până la data de 1 noiembrie, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava va veni în sprijinul tuturor studenților care au primit un loc de cazare în căminul C1, care se află încă în renovare.

”Listele de cazare au fost deja prezentate studenților, iar întrebările sunt  asociate unei situații speciale, aceea a căminului C1, care se află în renovare. Noi, USV, pentru a veni în sprijinul studenților, pentru că acest cămin va fi disponibil de la 1 noiembrie 2021,  alocăm deja locurile pentru acest cămin, dar cazarea se va face de la data stabilită. Cei 184 de  studenții care au fost alocați în acel cămin, sunt un pic nelămuriți”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Dimian, prorector cu activitatea științifică, în emisiunea Exclusiv la Miezul Zilei, de la News Bucovina.

Ca soluție identificată pentru aceștia, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava negociat cazarea acestora la pensiunile și hotelurile din Suceava.

”USV deja a negociat la câteva pensiuni, hoteluri din Suceava, iar până în acest moment avem aproximativ 95 de locuri asigurate. De asemenea vor fi studenți din celelalte cămine care nu vor dori în final să locuiască în cămin, au depus inițial o cerere, dar în fiecare an avem vreo 10% dintre studenți care nu se prezintă în perioada de cazare. La 30 septembrie vom încheia acest prim tur de cazări și vom vedea locurile disponibile în celelalte cămine. Prioritate vor avea cei din căminul C1, care pentru o lună de zile vor putea sta în aceste locuri. Restul care nu încap în acești 10%, estimăm noi, vor beneficia de locuri în pensiunile și hotelurile pe care le-am asigurat, așteptăm acum și semnăturile finale în acest sens”, a transmis prorectorul Mihai Dimian.

Referitor la costurile și tarifele de cazare în aceste unități hoteliere, Mihai Dimian a precizat că acestea vor fi vor exact ca cele din căminul C1, nimic suplimentar, iar dacă situația o va impune, atunci vor fi suportate din bugetul universității.


Intră acum și în grupul de